Λ.Κιοσσές: Ένα Χριστουγεννιάτικο καλάθι 22 προϊόντων 86,18 ευρώ το 2021 έναντι 81,81 ευρώ το 2020

Αυξημένη κατά 5% είναι η μέση τιμή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το 2021 σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Λευτέρης Κιοσσές η μελέτη βασίζεται σε τιμοληψίες από καταστήματα μεγάλων σούπερ μάρκετ και αφορά 22 τυπικές κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Συγκεκριμένα το τυπικό καλάθι υπολογίζεται σε 86,18 ευρώ το 2021 έναντι 81,81 ευρώ το 2020.

Ένα τυπικό Χριστουγεννιάτικο καλάθι 22 προϊόντων 86,18 ευρώ το 2021 έναντι 81,81 ευρώ το 2020

«Ένα τυπικό καλάθι 22 προϊόντων που συναντάμε στην πραγματικότητα σε κάθε Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι περιλαμβάνει: βασικά προϊόντα κρέατος, προϊόντα που χρησιμοποιούμε, γλυκά, βασικά τρόφιμα που δεν λείπουν από κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λάδι κ.α.», δήλωσε ο κ. Κιοσσές. Όπως είπε: «Κατά μέσο όρο είναι αυξημένο κατά 5%, με τα πιο πολλά προϊόντα να παρουσιάζουν ανατιμήσεις, όχι όλα, από τα 22 προϊόντα τα 15 είναι αυξημένα, τα 2 αμετάβλητα και τα 5 με μείωση με την μεγαλύτερη αύξηση να αφορά κάποια συγκεκριμένα προϊόντα, κρέας και δευτερευόντως κάποια άλλα. Το προϊόν με τη μεγαλύτερη ανατίμηση είναι το αρνί – κατσίκι συν 24% σε σχέση με πέρσι, καθώς έχει παραμείνει υψηλά η τιμή του. Από το Πάσχα και μετά δεν έχει πέσει. Όλες οι υπόλοιπες αυξήσεις είναι κάτω του 10% με σημαντικότερη αυτή στην εισαγόμενη γαλοπούλα που είναι στο 10% και τη φέτα που είναι επίσης στο 10%. Από την άλλη μείωση έχουμε σε κάποια βασικά οπωροκηπευτικά με σημαντικότερη στην ντομάτα μείον 25%, καθώς πέρσι ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες και ήταν αυξημένη η τιμή της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος