Κομοτηνή:Μαθητική εκδρομή “εφιάλτης”

Array

Σε μεγάλη περιπέτεια εξελίχθηκε μια τετραήμερη εκδρομή των μαθητών του 3ου Λυκείου Κομοτηνής με 23 από τους μαθητές να καταλήγουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Σύμφωνα με την υπεύθυνη συνοδό καθηγήτρια κα Ματίνα Ζαμπατέλη, καθ’ οδόν για την Πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν τρεις στάσεις για φαγητό και γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα: εμετοί, δυάρια, πονόκοιλος με αποτέλεσμα 19 μαθητές να εισαχθούν στο Νοσοκομείο “Γεννηματάς” και 7 στο ¨”Ιπποκράτειο”.

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, συντονίστρια διευθύντρια των Κλινικών είναι όλα υπό έλεγχο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Στο τηλ. 2132032305 οι γονείς μπορούν να πληροφορούνται την πορεία της νοσηλείας των παιδιών τους. «Σύμφωνα με το ιστορικό φαίνεται να πρόκειται για μια τροφική δηλητηρίαση» Στο πλευρό των παιδιών εκτός από τους συνοδούς καθηγητές βρίσκονται και κοινωνικοί λειτουργοί «γιατί είναι μόνα τους εδώ τα παιδιά, σε ένα ξένο περιβάλλον και χρειάζονται υποστήριξη».
Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών για να διευκρινίσουν τα αίτια της αδιαθεσίας τους, ωστόσο, μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση.

Αναφορά για το θέμα έκανε και η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαριγούλα Κοσμίδου
«Ως διευθύντρια της ΔΔΕ Ροδόπης, ως πρώην διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής και ως μητέρα συγχαίρω την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και γενικά όλη την στάση της αρχηγού κας Ζαμπατελη και των υπολοίπων συνοδών εκπαιδευτικών! Ευχαριστώ επίσης όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων που φιλοξενούν τα παιδιά μας καθώς επίσης τον διοικητή του ν. Γεννηματά για την προσωπική μου ενημέρωση αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία του χωρίς να υποτιμώ την στάση όλων όσων ενεπλάκησαν στα δυο ιδρύματα!» Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται και δύο καθηγητές που με άδεια βρισκόταν στην Αθήνα για ιδιωτική τους υπόθεση,η κα Καιόπουλου και ο κ. Κρυωνιδης, οι οποίοι αν και ανήκουν σε άλλες σχολικές μονάδες συμπαρίστανται στα παιδιά του 3ου ΓΕΛ!

«Οι εκπαιδευτικές εκδρομές είναι σε όλα τα επίπεδα εκπαιδευτικές! Από το πως θα είμαι συνεπής στο πρόγραμμα, το πόσα καινούργια θέματα θα γνωρίσω, το να μάθω πότε να μοιράζομαι και πότε να μη μοιράζομαι, και πολλά άλλα! Κάθε μέρα, κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες εκπαιδευτικές εκδρομές! Με προϋποθέσεις, νόμιμες διαδικασίες και βασική προϋπόθεση την ύπαρξη εθελοντών εκπαιδευτικών να ηγηθούν τέτοιων εκδρομών συνεισφέροντας στην επιπλέον μόρφωση των παιδιών μας!» καταλήγει η κα Κοσμίδου ευχόμενη κι εκείνη πολύ σύντομα η περιπέτεια των παιδιών να φαντάζει ένα κακό όνειρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος