Κομοτηνή: Ζητούν την απορρόφηση της φετινής παραγωγής τους από το μαθητικό δυναμικό

Την απορρόφηση της φετινής παραγωγής τούς μέσω του μαθητικού δυναμικού της περιοχής ζητούν οι δενδροκαλλιεργητές της Ροδόπης. Ο κίνδυνος να παραμείνει στα αζήτητα είναι ορατός, καθώς ο χρόνος “κυλά” και οι πωλήσεις που κάνουν απευθείας στους πελάτες τους είναι περιορισμένες.

Μιλώντας στο ertnews.gr ανέφεραν ότι μέσω των λαϊκών αγορών δεν μπορούν να προωθήσουν ούτε καν το 1/3 της παραγωγής που έχουν παράξει, λόγω της μειωμένης κίνησης – κατανάλωσης με αποτέλεσμα και με το κόστος συντήρησής τους στα ψυγεία να επιβαρύνονται, αλλά και με το άγχος της μη αποπληρωμής των εξόδων που έχουν κάνει για τη φετινή τους παραγωγή.

Έτσι, ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προωθώντας το μήνυμα της υγιεινής διατροφής στους μαθητές και τις μαθήτριες, να «ανάψει το πράσινο φως» στην υλοποίηση σχετικής δράσης μέσω της οποίας θα προωθείται η διάθεση ενός τουλάχιστον φρούτου την ημέρα στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

«Αν δοθεί η έγκριση κι εξασφαλιστεί η αγορά, τότε θα είναι εύκολο να συνεννοηθούν οι παραγωγοί μεταξύ τους και να παραδίδουν τα φρούτα στα σχολικά κυλικεία των μονάδων για τη διάθεσή τους στους μαθητές», δηλώνουν στο ertnews.gr, σημειώνοντας πως ο αριθμός των μαθητών και των μαθητριών της κάθε σχολικής μονάδας είναι ήδη γνωστός στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Η άλλη λύση, το να πωλείται δηλαδή η παραγωγή τους και μέσω των μεγάλων super market που λειτουργούν στην περιοχή, όπως επίσης ζητούν οι παραγωγοί φρούτων της Ροδόπης, δεν στάθηκε εφικτό να υλοποιηθεί. Οι κρούσεις που έκαναν στους υπευθύνους μεμονωμένα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι όσοι φάνηκαν αρχικά θετικοί με την αποπληρωμή που υποσχέθηκαν μετά από μισό χρόνο αποθάρρυναν τους ίδιους τους δένδρο-καλλιεργητές.

Αυτή τη στιγμή μέσω των λαϊκών αγορών επιχειρούν να προωθήσουν την παραγωγή τους έξι δένδρο-καλλιεργητές που στο σύνολό τους έχουν παράξει διακόσιους (200) τόνους φρούτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος