Κομοτηνή – Ζ. Γαβριηλίδου: Κάνω έκκληση στους φοιτητές να εμβολιαστούν

«Ξεκινάμε δια ζώσης από τον Οκτώβριο τα μαθήματα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-7-2021) η Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. κα Ζωή Γαβριηλίδου με αφορμή τις αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της η Σύγκλητος. «Κάνω έκκληση στους φοιτητές να επιστρέψουν εμβολιασμένοι, το εμβόλιο ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας « Όποιος δεν επιθυμεί το εμβόλιο, θα πρέπει με δικά του έξοδα να κάνει test για να προσέλθει στην τάξη».

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ. το βασικότερο “όπλο” που έχουμε για να ξεκινήσουμε με ασφάλεια είναι ο εμβολιασμός. “Αποτελεί υποχρέωση όλων μας και για την προστασία των ίδιων των εαυτών μας, αλλά και για την κοινότητα του Πανεπιστημίου, όπως και για την τοπική κοινωνία, καθώς θα έρθουν φοιτητές από όλη την Ελλάδα” είπε σημειώνοντας ότι “αποτελεί υποχρέωση και για τις ευπαθείς ομάδες” για να προσθέσει “Κάνω έκκληση στους φοιτητές να επιστρέψουν εμβολιασμένοι και γεμάτοι όρεξη να μπούνε ξανά στα φοιτητικά έδρανα».

Όσον αφορά στη δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων ανέφερε «Είπαμε στο Υπουργείο πόσα campus διαθέτει το κάθε Πανεπιστήμιο , καθώς το ζήτησε στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων η Υπουργός Παιδείας, η κα Νίκη Κεραμέως. Θα έχουμε νεότερα από το Υπουργείο για το πόσα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν. θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε τέσσερα, δηλαδή ένα ανά πόλη. Θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια μας,για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές».

Όπως εξήγησε το Δ.Π..Θ. έχει εντός και εκτός πόλης δύο campus στην Ξάνθη, δύο στην Κομοτηνή, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στην Ορεστιάδα. «Περιμένουμε Νομοθετική Ρύθμιση ώστε ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για το προσωπικό, τους καθηγητές του Δ.Π.Θ. προκύπτει από την ευθύνη που έχουμε για τους φοιτητές μας, για την τοπική κοινωνία, την πρωτοβουλία αυτή θα την πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση».

Όσον αφορά στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως σε δώδεκα Τμήματα του Δ.Π.Θ., σε ένα τμήμα θα διεξαχθεί δια ζώσης, ενώ σε έξι τμήματα θα τεθεί σε εφαρμογή μικτό σύστημα εξέτασης.

Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος