Κομοτηνή: Υγειονομικοί στο πλευρό των πολιτών την ώρα του εμβολιασμού

Από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 συμμετέχει και στηρίζει με τη δουλειά της την προσπάθεια. Συναντήσαμε τη Γεωργία Κοντονικολάου στην απογευματινή της βάρδια, στο Κέντρο Υγείας της Κομοτηνής. Στην αρχή είχε μικρή προσέλευση, ήταν πιο λίγα τα ραντεβού. «Τώρα έχουμε φτάσει στα 250 -270 την ημέρα» είπε, παίρνοντας μια μικρή «ανάσα» από τις υποχρεώσεις της δουλειάς.

Κομοτηνή: Υγειονομικοί στο πλευρό των πολιτών την ώρα του εμβολιασμού
Η Γεωργία Κοντονικολάου στο εμβολιαστικό κέντρο όπου εργάζεται

Τρεις οι εμβολιαστικές γραμμές για τη διενέργεια του εμβολίου της Pfizer με την ίδια και τους συναδέλφους της στο πόδι έτοιμοι όλοι να υποδεχτούν, να καθοδηγήσουν και να καθησυχάσουν την αγωνία (όταν υπάρχει) των πολιτών. «Σχεδόν όλοι έρχονται στα ραντεβού τους, ελάχιστα ακυρώνονται» δήλωσε, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι έρχονται και λίγο πιο μπροστά για να είναι σίγουροι.

«Έρχονται και από τους οικισμούς για να εμβολιαστούν» σημειώνει και προσθέτει ζώντας αυτή την προσπάθεια από μέσα «είναι λίγο το προσωπικό, το πρωί πρέπει να λειτουργούμε το Κέντρο Υγείας και το απόγευμα το Εμβολιαστικό Κέντρο, γι’ αυτό και προσπαθούμε όσο μπορούμε”.

Παίρνουν δύναμη από τα θετικά σχόλια του κόσμου. Είναι πολύ ευχαριστημένοι, σχεδόν ενθουσιασμένοι και έκπληκτοι από το πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα. Όσον αφορά τα συναισθήματά τους κατά την προσέλευση; «Άλλοι έρχονται χαλαροί, άλλοι ενθουσιασμένοι και κάποιοι λίγο φοβισμένοι. Όταν εμβολιάζονται σχολιάζουν οι ίδιοι: ‘Αυτό ήταν;’» αποκαλύπτει η νεαρή νοσηλεύτρια, σπεύδοντας να προτρέψει «να μην είναι κανένας αγχωμένος, δεν πονά, όλα θα πάνε καλά».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος