Κομοτηνή: Ξεκίνημα για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας με 91 μαθητές και 22 καθηγητές

91 μαθητές και μαθήτριες 22 καθηγητές ξεκίνησαν τη δική τους προσπάθεια στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής. «Αργήσαμε, αλλά ξεκινάμε δυναμικά» ανέφερε ο διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής, Ηλίας Βλάχος, σημειώνοντας ότι οι πρώτες μέρες κύλησαν με μεγάλη διάθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος το ιδιαίτερο των φετινών εγγραφών είναι: Πρώτον, μαθητές και μαθήτριες από τον Δήμο Ιάσμου. Δεύτερον, περισσότερα κορίτσια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και τρίτον μ.ο. ηλικίας τα 45 με 50 έτη. Όσον αφορά στους λόγους επιστροφής στα θρανία, και φέτος υπερισχύει η ανάγκη εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

«Φέτος δεχθήκαμε επισκέψεις πάρα πολλές από ανήλικους μαθητές οι οποίοι ήθελαν να εγγραφούν στο σχολείο. Βέβαια τους εξηγήσαμε ότι δε δεχόμαστε ανήλικους μαθητές, πρέπει, για να γίνει η εγγραφή, να είναι από 18 ετών και πάνω» ανέφερε.
Μάλιστα, μιλώντας για τη διάθεση που δείχνουν οι μαθητές του είπε πως: «Συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα και δεν έρχονται απλά για να έρθουν». Λόγω της ιδιαιτερότητας του σχολείου το μάθημα γίνεται χωρίς βιβλία, αλλά με μεράκι, φιλότιμο κι επιστημονική κατάρτιση από την πλευρά των εκπαιδευτικών. «Βλέπουμε τι θέλουν να μάθουν και αυτά τους προσφέρουμε» δήλωσε ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε πως έχουν γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες και οι ίδιοι οι μαθητές.
Δεν παρέλειψε δε να γνωστοποιήσει εκ νέου το αίτημα αντικατάστασης των 17 υπολογιστών του σχολείου και να σημειώσει με παράπονο την καθυστέρηση που σημειώνεται στη χρηματοδότηση. Και να προσθέσει ότι η τελευταία δωρεά που δόθηκε ήταν από εταιρεία της Λάρισας -750 συνολικά μασκών για την προστασία από τον κορονοϊό.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Δήμο Κομοτηνής (στους κ. Γκαράνη και Λεχούδη προσωπικά) και στον Μητροπολίτη Παντελεήμονα για τη διαρκή στήριξη που προσφέρουν, όπως είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος