Κομοτηνή: Τουριστικοί προορισμοί που έλκουν τους Ροδοπίτες το φετινό καλοκαίρι

Μεγάλη κινητικότητα έκρυβε ο Ιούνιος και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου για τους νέους σε ηλικία Ροδοπίτες. Αφήνοντας στην άκρη τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις ή την αγχώδη και κοπιαστική εμπειρία της συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις επέλεξαν να αντιμετωπίσουν την άνοδο του υδράργυρου σε πιο δροσερούς και σίγουρα πιο πολυπληθείς τόπους, όπως είναι οι δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί την περίοδο του καλοκαιριού.

Την σκυτάλη της φετινής καλοκαιρινής ανάπαυλας θα δώσουν σε εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν με ένα τουριστικό γραφείο και εκείνοι με τη σειρά τους στα ομαδικά γκρουπ των Συλλόγων που κλείνουν επίσης, αρχές Σεπτεμβρίου, την τουριστική φετινή καλοκαιρινή κινητικότητα.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής οι κάτοικοι της Ροδόπης επιλέγουν και φέτος κοντινούς, αλλά και μακρινούς τουριστικούς προορισμούς. Κλασσικές προτιμήσεις: Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος και Χαλκιδική και στους πιο μακρινούς όλες οι γνωστές αγαπημένες επιλογές των νέων σε ηλικία: Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Τήνος, Σκόπελος, Σκιάθος, Κέρκυρα, Ρόδος, Κρήτη κ.α.

«Φέτος ιδιαίτερη κινητικότητα σημειώνεται στη Σαμοθράκη που την επιλέγουν νέοι αλλά και οικογενειάρχες για μια εβδομάδα διακοπών» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η κα Ανθούλα Τερζίδου, επαγγελματίας -ασχολούμενη πολλά χρόνια με τον τουρισμό. Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2022) σημείωσε ότι το κόστος θα είναι υψηλότερο κατά 15% τουλάχιστον σε σχέση με τα χρόνια προ Covid.

Μάλιστα, όπως είπε, ούτε και από αυτό το καλοκαίρι λείπουν εκείνοι που επιλέγουν το εξωτερικό για τις διακοπές τους: Ρώμη, Παρίσι,αλλά και άλλες χώρες πιο Βόρειες, έστω για λίγες ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος