Κομοτηνή: Το σάντουιτς από το σπίτι επέστρεψε στο σχολείο

Το σχολικό κυλικείο χάνει τη «μάχη» λόγω οικογενειακών περικοπών. Το σάντουιτς από το σπίτι επέστρεψε για τα καλά στα χέρια των μικρών μαθητών και των μαθητριών.

Αυτό δηλώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς. «Αναγκαστική και όχι μόνο υγιεινή επιλογή» σημειώνουν  με νόημα και προσθέτουν ότι “τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνά το κολατσιό των διαλειμμάτων βγαίνει από την τσάντα και όχι από το μικρό ανοιχτό παράθυρο του σχολικού κυλικείου”.

Κομοτηνή: Το σάντουιτς από το σπίτι επέστρεψε  στο σχολείο«Με την κρέπα και την τυρόπιτα στα 1,20 , με την πίτσα στα 1,30, το τοστ με κασέρι και γαλοπούλα στο 1,40 είναι πιο συνετό», λένε οι γονείς, «η προετοιμασία να γίνεται από το σπίτι». Έτσι, παρακάμπτουν τις αρχικές πρώτες αντιδράσεις των παιδιών και πού και πού στο μεσοδιάστημα της εβδομάδας τους ενισχύουν και με χαρτζιλίκι.

«Παρατηρούμε ότι η έναρξη των σχολικών γευμάτων συνοδεύεται πάντα με την έλευση περισσοτέρων μαθητών στο ολοήμερο σχολείο» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης, ο κος Σ.Μακρυγιάννης κι εξηγεί πως η ίδια η σίτιση των παιδιών είναι ένα δέλεαρ για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Το κουλούρι στα σχολικά κυλικεία εξακολουθεί να πωλείται 0,60 λεπτά και το γάλα κακάο 1,20. Η σαλάτα φρούτων 1,50 που επίσης «χάνει τη μάχη με το μήλο και το πορτοκάλι που βγαίνει από το σάκο». «Πειρασμός» στα μάτια των μικρών μαθητών εξακολουθούν να είναι οι: μπάρες δημητριακών (1 ευρώ), το παστέλι (1 εύρω), ο χαλβάς (1 εύρω), η σοκολάτα υγείας (1 ευρώ), τα μπισκότα και τα κράκερς 70 λεπτά.

Για πτώση της κατανάλωσης και αγορές στο πρώτο μισό του μήνα κάνουν λόγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα σχολικά κυλικεία. «Με το χαρτζιλίκι από τις συντάξεις της γιαγιάς και του παππού στηρίζουν τις αγορές τους» λένε στο www.ertnews.gr και παρατηρούν «το πρώτο δεκαπενθήμερο πάμε καλά, τις επόμενες δύο εβδομάδες όχι μέχρι και την καταβολή της σύνταξης πάλι». Όπως σημειώνουν, «αν και εφαρμόζουν πιστά όλα όσα προβλέπει η Νομοθεσία σε σχέση με τα προς πώληση προϊόντα, παρατηρούν συχνά στα χέρια των παιδιών στα διαλείμματα προϊόντα ανθυγιεινά για την ηλικία τους που έχουν προμηθευτεί πριν έρθουν στο σχολείο».

Τα τελευταία 13 χρόνια οι περικοπές άγγιξαν ακόμη και το χαρτζιλίκι για το σχολείο. Έτσι, το κέικ της μαμάς, το ψωμί με κασέρι και το φρούτο επέστρεψαν στις σχολικές τσάντες. Αν και, όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών και των μαθητριών τους καθημερινά γνωρίζοντας έτσι καλά τις συνήθειες τους: «Και οι γονείς χρειάζονται ενημέρωση για εκείνα που είναι σωστά να καταναλώνουν τα παιδιά τους σε αυτή την ηλικία, καθώς μερικές φορές οι επιλογές τους δεν συμβαδίζουν  κι τόσο με την υγιεινή διατροφή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος