Κομοτηνή: Το πρώτο βήμα των ενηλίκων προς τη γνώση ξεκινά με την εγγραφή στο ΣΔΕ Κομοτηνής

«Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τώρα στη λειτουργία του σχολείου μετά το δια ζώσης ξεκίνημά μας», ανέφερε ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, Ηλίας Βλάχος, μιλώντας σήμερα ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκίνησαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής. Γίνονται καθημερινά από 16:30 έως τις 20:00. Απαραίτητα έγγραφα: απολυτήριο Δημοτικού ή κάποιων τάξεων Γυμνασίου, αστυνομική ταυτότητα, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ. Την αίτηση συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι στο σχολείο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλικία του ενδιαφερόμενου να είναι από 18 ετών και άνω.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος, το ενδιαφέρον των παιδιών είναι υπαρκτό ακόμη και όταν αποφοιτούν. “Μόλις χθες δεχθήκαμε την επίσκεψη δέκα μαθητών και μαθητριών που έχουν αποφοιτήσει και συνεχίζουν στο Εσπερινό Λύκειο” είπε.

Κομοτηνή: Το πρώτο βήμα των ενηλίκων προς τη γνώση ξεκινά με την εγγραφή στο ΣΔΕ Κομοτηνής
Ο Ηλίας Βλάχος στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής, σήμερα, 2 Ιουνίου

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις ενημερώσεις των μαθητών και των μαθητριών στην αυλή του σχολείου για θέματα που αφορούν τις σπουδές μετά το Γυμνάσιο, αλλά και για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εργασίας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, μη χρήση βίας ή εξαρτήσεων. Επίσης, συνεχίζεται η συνεργασία με το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ και το Χαμόγελο του Παιδιού στην Καβάλα.

Όσον αφορά το πρώτο μεγάλο «βήμα»; Αυτό δεν είναι άλλο από την συμπλήρωση της αίτησης. «Είχαμε κάνει μια έρευνα όπου οι γονείς φαίνεται να στέκονται αρνητικά στο να γραφεί ο ενήλικας στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Από την άλλη, η  οικογένεια που δημιουργούν οι ίδιοι οι ενήλικες, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους είναι αυτοί οι οποίοι τους εμψυχώνουν. Πρέπει να εγγράφονται όποια κι αν είναι η ηλικία τους. Το σχολείο είναι ανοικτό και δεκτικό, θα μάθουν πολλά».

Σταθερός με αυξητική πορεία ο αριθμός των εγγραφέντων μαθητών και μαθητριών στο ΣΔΕ Κομοτηνής, με τη χρονιά που πέρασε να αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να μυηθούν στη «χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας» οι μαθητές του. Όπως σημείωσε ο κ. Βλάχος, οι ενήλικες έδειξαν ότι μπορούν να μαθαίνουν σε όποια διαδικτυακή πλατφόρμα χρειαστεί και να προσαρμόζονται γρήγορα.

φωτο-συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος