Κομοτηνή: Το μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο που επισκέφτηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (video)

Ένα σχολείο που αγαπά την Κομοτηνή και το δείχνει με συνεχείς εθελοντικές αιμοδοσίες, συναυλίες, εκθέσεις, μπαζάρ αλληλεγγύης και διαρκή παρουσία στα πολιτιστικά – εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης. Αυτό είναι το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής που επέλεξε να “γνωρίσει” ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκεπτόμενος σήμερα ιδιωτικά την Κομοτηνή, όπως τέσσερα χρόνια πριν είχε κάνει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και καιρό  πριν ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε Αλί Μπαμπατζάν.

Πριν αποχωρήσει ο Τούρκος ΥπΕξ βγήκε μια αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του σχολείου με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

760 μουσουλμάνοι/νες μαθητές και μαθήτριες είναι εγγεγραμμένοι τη φετινή σχολική χρονιά στο Σχολείο, 430 στο Γυμνάσιο και 330 στο Λύκειο, και διδάσκουν 7 μετακλητοί αποσπασμένοι από την Τουρκία εκπαιδευτικοί, 12 μουσουλμάνοι και 23 χριστιανοί. Πρωτο-λειτούργησε το 1952 και έκτοτε συνεχίζει να λειτουργεί με τον αριθμό των μαθητών να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η διδασκαλία γίνεται στα Ελληνικά και στα Τουρκικά, ενώ οι μαθητές διδάσκονται και Αγγλικά.

«Επισκέφτηκε αίθουσες διδασκαλίας, μας ρώτησε για τον αριθμό των μαθητών, του κάναμε μια γενική ενημέρωση και στο τέλος μας ευχήθηκε «Καλή σχολική χρονιά», δήλωσαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων απολαμβάνοντας café και κουβέντα. Λίγα λεπτά πριν είχαν αποχαιρετήσει τον Τούρκο ΥπΕξ. Στον υπουργό τι προσφέρατε; τους ρωτήσαμε «Ζήτησε νερό» απάντησαν και με περηφάνια για το σχολείο τους μας έδειξαν την νέα πτέρυγα δίπλα στο παλιό κτίριο που κτίστηκε το 2004 και το νέο Γυμναστήριο, που πρωτο-λειτούργησε το 2009, αδιάψευστη μάρτυρες του διαχρονικού ενδιαφέροντος της ελληνικής πολιτείας για την μειονοτική εκπαίδευση και τους Έλληνες μουσουλμάνους μαθητές.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ