Κομοτηνή: Τίμησαν τη μεγάλη επέτειο στη Νέα Καλλίστη

Το δικό τους μήνυμα για την σημερινή μεγάλη Εθνική Επέτειο έστειλαν μαθητές και κάτοικοι της Νέας Καλλίστης. Με μπροστάρηδες τα παιδιά του Γυμνασίου, αλλά και την ξεχωριστή παρουσία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, οι φιλόξενοι κάτοικοι του οικισμού της Ροδόπης ολοκλήρωσαν με κάθε επισημότητα τους τριήμερους εορτασμούς, λόγω και της εορτής του Αγίου Δημήτριου, Πολιούχος Άγιος του οικισμού.

Κομοτηνή: Τίμησαν τη μεγάλη επέτειο  στη Νέα Καλλίστη
ο κος Θέμης Τζενετίδης με τους προέδρους των οικισμών της Νέας και της Παλιάς Καλλίστης

Η μαθητική παρέλαση για μια ακόμη φορά στάθηκε αφορμή να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού άτομα όλων των ηλικιών. Καμάρωσαν, χειροκρότησαν, γέλασαν, συγκινήθηκαν και οι μεγαλύτεροι δάκρυσαν ευχόμενοι να είναι και του χρόνου γεροί να καμαρώσουν «το μέλλον του τόπου».

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας με σεβασμό» δήλωσε ο κος Θέμης Τζενετίδης, πρόεδρος της «Γευσιγνωσίας Α.Ε.» εκπροσωπώντας το Δήμο Κομοτηνής σημειώνοντας πως οι ηρωικές τους πράξεις αποτελούν παράδειγμα για όλους σήμερα για την μελλοντική μας πορεία. Παράλληλα, ευχήθηκε να ατενίσουν οι κάτοικοι της περιοχής το μέλλον με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση, όπως έκαναν οι ηρωικοί αγωνιστές του Έπος του ‘40.

Κομοτηνή: Τίμησαν τη μεγάλη επέτειο  στη Νέα ΚαλλίστηΜε συνοδοιπόρο τους τον διευθυντή του Σχολείου, τον κο Γιάννη Στρούμπα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης, καίτοι αριθμητικά λιγοστοί, παρέλασαν με περηφάνια αποσπώντας δικαίως το χειροκρότημα με την ευχή ο αγώνας των ηρώων του ’40 να εμπνέει όλους για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας.
Και οι τρεις σχολικές μονάδες του οικισμού φιλοξενούν εκτός από τα παιδιά των ντόπιων, χριστιανών και μουσουλμάνων, και τα παιδιά των μεταναστών από την Αλβανία και από χώρες μέλη της πρώην Σοβιετικής ένωσης μαθαίνοντας έτσι καθημερινά, οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό τις οδηγίες των δασκάλων τους, να συνυπάρχουν, να αποδέχονται και να σέβονται τον άλλον. Με τον ίδιο τρόπο που συνυπήρχαν χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Ισραηλίτες, Αρμένιοι, που ως επι τω πλείστων κατατάχθηκαν στο 29ο Σ.Π., όλοι τους Έλληνες, κάτοικοι της Ροδόπης,  στο μέτωπο της Αλβανίας και έπεσαν, 198 από αυτούς, ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους γράφοντας με χρυσά γράμματα στα κακοτράχαλα βουνά του Σμόλικα της Πίνδου το ΈΠΟΣ του 1940-41.

Φώτο: Στιγμιότυπα από τον εορτασμό του ‘ 40 στη Νέα Καλλίστη ρεπορτάζ-κείμενο – φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος