Κομοτηνή: Θέρμανση και τρόφιμα για απόρους του Δήμου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

“Πράσινο φως” για την εξασφάλιση ξυλείας για τους άπορους δημότες της Κομοτηνής άναψε χθες η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνοντας σχετικό κονδύλι. Ήδη, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(19-10-2021) ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης, κος Γιάννης Μουρτίδης, κάθε χρόνο καταβάλλεται προσπάθεια να ικανοποιηθούν ολοένα και περισσότερα αιτήματα.

Κομοτηνή: Θέρμανση και τρόφιμα για απόρους του Δήμου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή
Ο κος Γιάννης Μουρτίδης, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης

«Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των απόρων για το έτος 2022. Ένα ποσό της τάξης των 70.000 ευρώ. Πέρσι η αγορά γινόταν με 90 λεπτά και φέτος με 1, 50 αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα έχουμε αύξηση του ποσού που διατίθεται για να καλυφθούν οι ανάγκες» είπε ο κος Μουρτίδης, σημειώνοντας πως ήδη έχει εξασφαλιστεί η θέρμανση για το διάστημα μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Για τη διάθεση της ξυλείας προηγείται αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου, με τον κάθε άπορο να παίρνει τέσσερα κυβικά μέτρα ξύλα. «Καλύπτονται οι ανάγκες των απόρων. Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ακόμη και αν χρειαστεί να δούμε όχι το γράμμα του Νόμου αλλά τις ανάγκες της κάθε οικογένειας».

Τρόφιμα σε 220 απόρους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Επίσης, εγκρίθηκε η διανομή τροφίμων μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους απόρους της πόλης, συνολικά 220 άτομα, ενώ καθημερινά σιτίζονται και άλλα 220 άτομα, παίρνοντας το φαγητό της ημέρας. «Δείχνουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη πάντοτε με διακριτικότητα γιατί στη θέση τους μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εμάς» είπε ο κος Μουρτίδης.

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Και κατέληξε λέγοντας ότι ήδη είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν και θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους της Κρήτης. «Όπως για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας νωρίτερα έτσι και τώρα επικοινωνήσαμε με τον συνάδελφο στο Δήμο Μίνωα της Κρήτης εξασφαλίζοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί στα χέρια που τα έχουν ανάγκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος