Κομοτηνή – Τ. Καρούντζος: Το αναπηρικό κίνημα από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού

Έκκληση στους κατοίκους της περιοχής -ΑμεΑ και μη- να προσέλθουν στα Εμβολιαστικά Κέντρα και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού απεύθυνε από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος. Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» τόνισε ότι: «Για “επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και της λειτουργίας της οικονομίας” θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 δημιουργώντας έτσι την ασπίδα προστασίας από την πανδημία».

Ο κ. Καρούντζος, άρτι αφιχθείς από την Αθήνα όπου συμμετείχε στις εργασίες της εκλογο-απολογιστικής συνεδρίασης της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ), ανακοίνωσε επίσης ότι το Πανελλήνιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Επίσης, υπενθύμισε ότι το αναπηρικό κίνημα από την πρώτη στιγμή έναρξης αυτής της μεγάλης περιπέτειας με την πανδημία τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού. Δεν έκρυψε δε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση των «αρνητών του εμβολιασμού» προσθέτοντας ότι προκαλούν σύγχυση παραπληροφορώντας και βάζοντας σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων τους τη στιγμή που άλλοι λαοί σε άλλες χώρες, λιγότερο αναπτυγμένες δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Τέλος, προέτρεψε άτομα με αναπηρίες ή/και χρόνιες παθήσεις, γονείς, κηδεμόνες, δικαστικούς συμπαραστάτες ατόμων με σύνδρομο Down, αυτισμό, νοητική αναπηρία και άλλες βαριές-πολλαπλές αναπηρίες, αλλά και υγιείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν προ της εμφάνισης του 4ου κύματος του νέου κορονοϊού, προστατεύοντας έτσι και την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία (από παλαιότερη παρουσία του κ. Καρούντζου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής): Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος