Κομοτηνή: Σύμφωνο συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas και καλλιτεχνικής δημιουργίας

Σύμφωνο συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas έχει υπογράψει η διοίκηση του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους του Συλλόγου να συμμετέχουν και σε Πανελλήνιους Αγώνες που διοργανώνουν τα Special Olympics.

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη δική μας περιοχή. Άτομα με Νοητική Υστέρηση θα συμμετέχουν σε Πανελλήνιους Αγώνες. Όλο το εγχείρημα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και θεωρώ ότι είναι μια άλλη δράση, η οποία θα προσεγγίσει και νέους ωφελούμενους να έρθουν στο Σύλλογο, αλλά και το γεγονός, ότι οι υπάρχοντες ωφελούμενοι του Συλλόγου θα έχουν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της καθημερινής ζωής» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Ηλίας Ποιμενίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (27-4-2022).

Συνεχίζεται όμως και η προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της εικαστικής δημιουργίας. Η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι συνεχής έτσι γίνονται συνέχεια διάφορες δράσεις, όπως: Η μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, το καλλιτεχνικό εργαστήρι με έκθεση φωτογραφίας, με πηλό και ζωγραφική. Μάλιστα αυτά τα έργα τα παρουσίασαν ψηφιακά σε ειδική έκθεση.

Ασχολούμενοι με τη φωτογράφηση οι ωφελούμενοι βγήκαν στους δρόμους και αποτύπωσαν με το Φακό τους σημεία της Κομοτηνής, που παρουσιάζονταν σε φωτογραφίες παλιάς εποχής. Είχανε έτσι τη δυνατότητα να δούνε πώς ήταν παλιά η Κομοτηνή και πώς είναι σήμερα; Τα έργα τους θα προβληθούν ψηφιακά, σε ειδική έκθεση.

Βήμα καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι και το Κινηματογραφικό Εργαστήρι, μια πρωτότυπη δημιουργία του Συλλόγου, απόρροια αυτού του Εργαστηρίου, είναι μια ταινία μικρού μήκους που θα προβληθεί στις δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στις 18 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής.

Φωτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος