Κομοτηνή: Στα θρανία κάθονται ξανά άτομα όλων των ηλικιών για την εκμάθηση ξένης γλώσσας

Μαθήματα εκμάθησης της Τουρκική Γλώσσας παρακολουθούν ολοένα και περισσότεροι Κομοτηναίοι, άνδρες και γυναίκες, άτομα όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους (έμποροι, δικηγόροι κ.α.) σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Κομοτηνής.

Ειδικότερα,τα τμήματα εκμάθησης της Τουρκικής Γλώσσας είναι αυτά που συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με την υπεύθυνη, την κ. Αθανασία Καρανίκα και γι αυτό το λόγο λειτουργούν ήδη δύο τμήματα με σαράντα άτομα συνολικά κι ακολουθεί και ένα ακόμη τρίτο.

«Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη προσέλευσης και συμμετοχής στα τμήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο www.ertnews.gr η κα Καρανίκα και σημείωσε ότι και η εξ αποστάσεως παρακολούθηση βοηθά. Στις 28 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η έναρξη μαθημάτων Ιταλικής Γλώσσας, ενώ στα «σκαριά» είναι και η διδασκαλία Βουλγαρικής και Γερμανικής Γλώσσας.

«Δείχνουν ενδιαφέρον για όλες τις γλώσσες, για την τουρκική ακόμη μεγαλύτερο» σημείωσε αποκαλύπτοντας ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσουν τμήματα του Κέντρου με δια ζώσης διδασκαλία και σε οικισμούς, όπως: Αίγειρος, Νέο Σιδηροχώρι, Κάλχας, αλλά και όπου αλλού εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους κατοίκους. Ενώ στα προσεχώς είναι και τα μαθήματα τοπικής ιστορίας για τους εκπαιδευτικούς.

«Άνοιγμα» επιχειρείται να πραγματοποιηθεί και στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, έτσι στο 2ο ΚΑΠΗ θα λειτουργήσει Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής και στο 1ο ΚΑΠΗ, Τμήμα Συμβουλευτικής.

φώτο: Αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος