Κομοτηνή: Στα κομμωτήρια σε καιρό Covid 19

Η Αγάπη Γρηγοριάν τα τελευταία τριάντα χρόνια ζει στην Κομοτηνή. Μετανάστρια από την Αρμενία σίγουρα πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές κι, όμως, η πιο περίεργη όπως λέει, είναι η τελευταία χρονιά με την Πανδημία του νέου Κορονοϊού. «Ήταν περίεργα και δύσκολα, ο κόσμος ήταν και είναι συγκρατημένος και φοβισμένος. Ελπίζουμε να ανοίξει η αγορά, να ανέβει κάπως, θα βοηθήσει και ο ερχομός του Πάσχα. Με βρίσκετε το απόγευμα στη δουλειά κι όμως έχω κλείσει ένα μόνο ραντεβού. Έρχονται προμηθευτές και δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Τρία χρόνια βιώνουμε αυτή την οικονομική δυσπραγία. Ο κορονοϊός έκανε τα πράγματα χειρότερα».

Κομοτηνή: Στα κομμωτήρια σε καιρό Covid 19
Κομοτηνή, κεντρική πλατεία σε καιρό Covid

Σύμφωνα με την κα Γρηγοριάν και στα τρία lockdown τα κομμωτήρια  έμειναν κλειστά. «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μπερδεύτηκε, πίστευαν ότι είμαστε κλειστά και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, για ένα μήνα δεν χτυπούσαν τα τηλέφωνα. Τώρα άρχισαν δειλά – δειλά να κλείνουν ραντεβού οι πελάτες μας. Τα λένε μπερδεμένα στις τηλεοράσεις, μπερδεύτηκε και ο κόσμος και καθόμασταν με τα χέρια σταυρωμένα».

Στο σχόλιο μας ότι: «Τα κομμωτήρια αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα λειτουργίας» απαντά με δύο λέξεις: συνέπεια και καθαριότητα. «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ συνεπής. Πολύ τακτικά συμμαζεύουμε το χώρο μας. Αποστειρώνουμε πολύ τακτικά επίσης κάθε φορά που φεύγει ένας πελάτης. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή και με το κρύο. Είχαμε πάντα δύο και τρεις θερμάστρες για να ζεσταίνεται ο χώρος. Από τη χρήση του αντισηπτικού «σκάσανε» τα χέρια μας».

Όπως επίσης σημειώνει βοήθησε πολύ και η λειτουργία με ραντεβού. «Πάντα υπήρχε συνωστισμός στα κομμωτήρια, πάντα σχηματίζονταν μικρές παρέες, τώρα βοήθησε το ραντεβού πολύ και όλα αυτά έχουν χαθεί κι αυτό μας διευκολύνει στη δουλειά μας. Καλύτερα έτσι, καλό θα ήταν να μην θεωρείται το κομμωτήριο ως χώρος café, είναι ένας χώρος που έρχεται κανείς να ομορφύνει”.

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά της: «Ευχόμαστε κι ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και σίγουρα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Δεν αλλάζει τίποτα με τον εκνευρισμό, τον θυμό, ας σεβαστούμε αυτό που μας λένε, η ανταρσία ποτέ δεν έφερε καλά αποτελέσματα» λέει ευχόμενη « Κουράγιο σε όλους και καλό Πάσχα».
Φώτο: κομμωτήρια (αρχείο ΕΡΤ) Κομοτηνή- ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος