Κομοτηνή – Στ. Μακρυγιάννης: Αναγκαία η υπηρεσία ιχνηλάτησης σε κάθε σχολείο

Ο κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Νομού Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής έκανε λόγο για 36.000 κρούσματα εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, κάτι που χαρακτηρίστηκε από την πλευρά του «αναμενόμενο» λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία την υπηρεσία ιχνηλατισης σε κάθε σχολείο

«Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι ότι, παρά τις εξαγγελίες, δεν έχουν καλυφθεί όλες αυτές οι ανάγκες» διότι το Υπουργείο ανακοίνωσε 4000 προσλήψεις κι αυτές με το σταγονόμετρο είπε ο κος Μακρυγιάννης προσθέτοντας ότι: «Δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά των εκπαιδευτικών που ασθενούν».

Σύμφωνα με τον κο Μακρυγιάννη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για την Ροδόπη, είναι μια κατάσταση «δυναμική», όπως είπε, η οποία αλλάζει μέρα τη μέρα, αλλά, αυτό που ο ίδιος έχει αποκομίσει ως εικόνα είναι ότι γίνεται προσπάθεια με φιλότιμο από την πλευρά των εκπαιδευτικών να καλυφθούν εκ των εν όντων οι ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

«Όταν τύχει κι απουσιάζει εκπαιδευτικός προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό του» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: «Όλοι οι συνάδελφοι καλύπτουν άλλες τάξεις για να μην μείνουν τα κενά μόνα τους. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί η εκπαίδευση με παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και το σοβαρότερο θα έπρεπε να υπάρχει μια μέριμνα για τη μόνιμη κάλυψη και με ενιαίο τρόπο αυτών των κενών, καθώς δεν είναι πια μια έκτακτη κατάσταση είναι μια κατάσταση δύο χρόνων» σημείωσε προσθέτοντας πως δεν θα έπρεπε να επαφίεται στο φιλότιμο του κάθε εκπαιδευτικού το πώς θα καλύψει το κενό που θα προκύψει αύριο.

«Οι αυτό-έλεγχοι πραγματοποιούνται αλλά δεν αρκεί, καθώς απουσιάζει αντίστοιχη υπηρεσία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων γιατί δεν αρκεί να καταγράφουμε μόνο τα κρούσματα, αλλά πρέπει να «διακόπτουμε» τη μετάδοση – διασπορά με υπηρεσία ιχνηλάτησης» είπε εξηγώντας πως τώρα οι δάσκαλοι ενημερώνουν τους μαθητές ότι θα πρέπει να κάνουν τα επιπλέον test.

Σύμφωνα με τον κο Μακρυγιάννη το πιο σημαντικό είναι ότι θα έπρεπε και τα σημεία διενέργειας ελέγχων -rapid test να είναι περισσότερα και δεύτερον τα pcr να είναι συνταγογραφούμενα και δωρεάν.

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λέγοντας ότι: « Θέλουμε σχολεία ανοικτά και ασφαλή. Και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και κάποια στιγμή αυτά τα μέτρα θα πρέπει να υλοποιηθούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος