Κομοτηνή: Σπουδές μακριά από τις Σχολές και κοντά στους γονείς

Λίγο περπάτημα και πολλή συζήτηση στο πάρκο της πόλης για τις Σαλήμ Αϊσούν και Γιουσούφ Τουλάι. Ένας χρόνος πανδημίας σημαίνει για τις δύο νεαρές φοιτήτριες ένας χρόνος μακριά από τους τόπους των σπουδών τους. Νοσηλευτική η μία, Περιβαλλοντική η άλλη, και οι δύο μαζί στα όρια της υπομονής. «Πήγα στη σχολή και έμεινα για λίγο. Αναγκάστηκα λόγω της πανδημίας να επιστρέψω, κι αυτό είναι πολύ κακό, καθώς σπουδάζω Νοσηλευτική και πρέπει να κάνω πρακτική, να δοκιμάζω στην πράξη αυτά που διδάσκομαι. Να βάζω καθετήρα για παράδειγμα ή πεταλούδες. Τώρα δεν ξέρω πώς να τα βάλω και λένε ‘Στο Νοσοκομείο θα το δείτε ζωντανά’. Είναι χάλια η αίσθηση που δημιουργείται», δήλωσε η Γιουσούφ Τουλάι, και πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»: «Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πρέπει να αντέξουμε όλοι μέχρι να το περάσουμε, όλοι έχουμε ‘σκάσει’, εδώ και έναν χρόνο, αλλά λίγη υπομονή ακόμη πρέπει να κάνουμε όλοι. Οπότε, λίγο ακόμη αντοχή».

Κομοτηνή: Σπουδές μακριά από τις Σχολές και κοντά στους γονείςΣπουδάστρια στο Τμήμα Περιβαλλοντικής, η Σαλήμ Αϊσούν δηλώνει ότι η χαρά της δια ζώσης διδασκαλίας δεν περιγράφεται. «Είμαστε στο πρώτο έτος και δεν ξέρουμε πώς είναι να είσαι φοιτητής. Είναι πολύ δύσκολο. Ήθελα κι εγώ να ζήσω την φοιτητική μου ζωή, αλλά δυστυχώς δε γευτήκαμε τίποτα από όλα αυτά», δήλωσε και στο ερώτημα πώς «κύλησε» ο χρόνος της πανδημίας απαντά: «Με φαγητό, ύπνο, ταινίες, οικογένεια. Η καραντίνα μας ‘έδεσε’ βέβαια περισσότερο με την οικογένειά μας. Κι αυτό είναι καλό».

«Περιμέναμε να απομακρυνθούμε από τους γονείς μας, να νιώσουμε πώς είναι η μοναξιά, να ζήσουμε λίγο μόνοι, και επιστρέψαμε πίσω», προσθέτει φανερά απογοητευμένη η Γιουσούφ Τουλάι, και σημειώνει πώς τώρα πια ακόμη και τα πιο απλά έχουν μεγαλύτερη αξία, όπως μια βόλτα, μια έξοδος, η συνάντηση με τους φίλους. «Παλιά δεν καταλαβαίναμε την αξία της ζωής, τώρα, όμως, τα βλέπουμε αλλιώς», λένε και οι δύο στέλνοντας το μήνυμά τους: «Λίγη υπομονή ακόμη κι όλα θα πάνε καλά».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος