Κομοτηνή: Σπουδές εκτός συνόρων στην εποχή του Covid 19

Η αναμονή για να περάσει τα σύνορα στο τελωνείο της Νυμφαίας σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ήταν για τον Παναγιώτη, φοιτητή οδοντιατρικής στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, η τελευταία «δοκιμασία» πριν την έλευσή του στο σπίτι για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Από την περίοδο του Πάσχα είχε να δει συγγενείς και φίλους νιώθοντας και ο ίδιος, όπως όλοι οι συμφοιτητές του, την αγωνία του κορονοϊού να τον συντροφεύει.

«Το σκεφτόμουν από μικρός και έγινε» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και την εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (3-8-2021) για τις σπουδές του στη Βουλγαρία. «Όπως τονίζει, αυτό που είχε στο μυαλό του , αυτό συνάντησε χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα». Όπως λέει: «Είναι αρκετοί οι Έλληνες που είναι πια στο εξωτερικό προσθέτοντας πως ελπίδα τόσο δική του, όσο και άλλων παιδιών είναι να μειωθεί αυτή η διαρροή για σπουδές στο εξωτερικό».

Μιλώντας για το κόστος της φοίτησης εκτός Ελλάδας «Είναι επιλογή που κοστίζει» σημειώνει προσθέτοντας: «Κόστος διδάκτρων, ενοίκια, φαγητό. Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα με την είσοδο τους στο euro».

Τέλος, αναφερόμενος στην ταλαιπωρία των συνόρων προσθέτει: «Με τις ουρές στα σύνορα, ένα δίωρο σίγουρα θα χρειαστεί εκτός κι αν περάσει κανείς με τα πόδια χρησιμοποιώντας ΤΑΧΙ” και συμβουλεύει “Οπλιστείτε με υπομονή”.
Ρεπορτάζ –κείμενο –φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος