Κομοτηνή: Σαράντα εννέα χρόνια μετά, τα παιδιά εκείνων των παιδιών ζητούν Ελευθερία,Ισότητα, Σεβασμό

Μιλούν για τα συνθήματα που θα τους εν έπνεαν σήμερα. Νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καταθέτουν στο www.ertnews.gr σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, με αφορμή την 49η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς. Αλλά και αναγκαιότητες μιας εποχής που αλλάζει με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή.

Το αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας επανέρχεται ως αίτημα στα χείλη τους έχοντας γνωρίσει κάποιοι από αυτούς ήδη την απόρριψη, την απόλυση, τις «κλειστές πόρτες». Μαζί και κάποιες άλλες έννοιες που αποτελούσαν διεκδικήσεις αλλοτινών εποχών: όπως για παράδειγμα το αίτημα της ισότητας, που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο.

«Ελευθερία», «Ισότητα», «Σεβασμός», «Καμία ανοχή στη βία», «Οικολογία», «Προσβασημότητα», με τις λέξεις αυτές περιγράφουν τις αναγκαιότητές τους.

Παράλληλα, σημειώνουν ένα προς ένα τα συνθήματα που σήμερα θα τους εν έπνεαν: «Εργασία για όλους», «Ισότητα των δύο φύλλων», «Ανθρωπιά», «Δεν βλέπω χρώματα, έχω αχρωματοψία», «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», «Εργασία για όλους». Μην ξεχνώντας και τον πολιτισμό: «Η Τέχνη είναι η μόνη επανάσταση».
Προβληματίζονται. Αγανακτούν. Επαναπαύονται. Απογοητεύονται. Πεισμώνουν ή τα παρατούν. Νέοι και νέες που ζυγίζουν με ακρίβεια τα «κύματα» μιας εποχής που παρασύρει και τους ίδιους, αλλά με την ορμή των νιάτων τους εξακολουθούν να στέκονται όρθιοι και κόντρα στον άνεμο αν χρειαστεί διεκδικώντας το καλύτερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος