Κομοτηνή-Ρ.Κοκκινάκη: Δεν γίνονται προληπτικές εξετάσεις για την ανίχνευση του καρκίνου λόγω φόβου του κορονοϊού

«Ήταν μια πάρα πολύ ιδιαίτερη και μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος . Οι ασθενείς με καρκίνο διστάζουν ή αμελούν να κάνουν τις εξετάσεις τους» δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» , Ροδούλα Κοκκινάκη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (31-8-2021).

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της που τα μέτρα λόγω κορονοϊού δεν στέρησαν από τους ασθενείς τις χημειοθεραπείες. « Όλα γίνονται κανονικά» ανέφερε παρατηρώντας, όμως, πως οι περισσότεροι για τα χειρουργεία έχουν στραφεί στον Ιδιωτικό Τομέα με την προσδοκία ότι θα γίνουν πιο γρήγορα και με πιο μεγάλη ασφάλεια. «Ο φόβος για τον κορονοϊό λειτουργεί ανασταλτικά» ανέφερε η κα Κοκκινάκη σημειώνοντας ότι κανείς στο Νοσοκομείο δεν θα αφήσει αβοήθητο έναν ασθενή που νόσησε από καρκίνο να πεθάνει. Το θέμα είναι ότι όλοι μας έχουμε το φόβο ακόμη και να πάμε να κάνουμε τις εξετάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι έκτακτες – επιπλέον μαστογραφίες που δόθηκαν πέρσι σε ανασφάλιστες, ωστόσο, έμειναν πάλι εξ αιτίας του ίδιου φόβου αναξιοποίητες.

«Οι προληπτικές εξετάσεις έχουν πάει πολύ πίσω κι αυτό θα το βρούμε μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την ανησυχία της ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι αυξημένος.
«Δυστυχώς οι διαγνώσεις σε σχέση με αυτές που γινόταν παλαιότερα είναι πάρα πολύ λίγες λόγω φόβου, αμέλειας κ.α. αιτιών.» ανέφερε η κα Κοκκινάκη. και προέτρεψε τους κατοίκους της Κομοτηνής να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνεται με τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας με σύγχρονα μηχανήματα για όλες τις σχετικές εξετάσεις, με άμεση εξυπηρέτηση.

Όσον αφορά στις χημείο-θεραπείες εκεί δεν σημειώθηκε καθυστέρηση , ίσα- ίσα ανέφερε τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του Διοικητή, του κου Ρούφου με αποτέλεσμα να διεξάγονται πολύ καλύτερα. «Στην Αλεξανδρούπολη εξυπηρετούνται όλοι, δεν έτυχε κανείς ακόμη να μας πει ότι πήγε και δεν εξυπηρετήθηκε , κάποιοι κάνουν τη δική τους επιλογή πηγαίνοντας σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.» είπε χαρακτηριστικά.

Προβλήματα , ωστόσο, σημειώθηκαν με τις εξετάσεις για την ανίχνευση των καρκινικών δεικτών λόγω της μετακίνησης του προσωπικού προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Με τον Σύλλογο να υποβάλει έγγραφο αίτημα προς την 4η ΥΠΕ και την άμεση απάντηση να πληροφορεί ότι θα επανεξετάσει το Υπουργείο το αν θα πρέπει να γίνονται αυτές οι εξετάσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
«Το πρόβλημα είναι με τους ανασφάλιστους και με αυτούς που χρωστάνε στα Ταμεία γιατί οι ανασφάλιστοι όταν δεν χρωστάνε υπάρχει επιτροπή του Νοσοκομείου από την οποία περνούν και οι περισσότεροι που χρειάζονται για παράδειγμα οξυγόνο τους το παρέχουν, δυστυχώς όσοι χρωστάνε στα Ταμεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα δεν τους παρέχουν ό,τι χρειάζεται. Εκεί παρεμβαίνουμε εμείς και με όποια έσοδα έχουμε προσπαθούμε να τους τα πληρώσουμε. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, δεν αφήνουμε κανέναν που έχει ανάγκη. Είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν την στήριξή μας και δεν πρέπει να τους αφήσουμε» τόνισε η κα Κοκκινάκη.
Μην παραλείποντας να στείλει το μήνυμά της: « Αν ακόμη νοσήσουν από καρκίνο, δεν θα πρέπει να απογοητευτούν. Είναι μια ασθένεια όπως όλες οι άλλες και μπορούν να αποθεραπευτούν 100% εγώ προσωπικά κλείνω 18 χρόνια. Είμαι μια χαρά και είμαι παράδειγμα που μπορεί να το δει κάποιος και να πάρει δύναμη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος