Κομοτηνή: “Τελευταίο αντίο” στον Γιάννη Καρυπίδη

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο Τρίτη 31 Αυγούστου στις τρεις το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο του οικισμού Καβησό στον Κομοτηναίο Σκηνοθέτη Γιάννη Καρυπίδη.

Με το έργο του ο Γιάννης Καρυπίδης «αγκάλιασε» τον τόπο του, τη Θράκη, αλλά και τον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής η ταινία του «Το Άπληστον Κέρδος», που κατέγραφε τον διαχρονικό αγώνα κατά των εξορύξεων από τις τοπικές κοινωνίες, τόσο της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Θράκης, όσο και από τις αντίστοιχες σε Τουρκία και Βουλγαρία.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν αυτά που πολλοί θέλουμε μα δεν τολμούμε .Ο Γιάννης Καρυπίδης ήταν ένας από αυτούς.» έγραψε ο Κομοτηναίος μουσικός – ερμηνευτής Χρήστος Χατζόπουλος που είχε συνεργαστεί μαζί του και σημείωσε για το θάνατο του σκηνοθέτη « Τολμούσε να ακολουθήσει το όνειρό του. Τολμούσε να βγει μπροστά και να κάνει την υπέρβαση . Να αφήσει την ασφάλεια της καθημερινότητας και να αναμετρηθεί με το άδικο. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε για τον Γιάννη Καρυπίδη τον φίλο μου που έφτασε στη Γάζα σπάζοντας τον ναυτικό αποκλεισμό για να προσφέρει βοήθεια σε ένα λαό που δοκιμάζεται . Την δεύτερη φορά που επιχείρησε το ταξίδι συνελήφθη και φυλακίστηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αγωνίζεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος