Κομοτηνή: “Κουδούνι” το Σεπτέμβριο με καλύτερη οργάνωση ζητά ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών

«Καμπανάκι» στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους υπευθύνους να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη λειτουργία των σχολείων εν όψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς “ήχησε” ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες», Στέφανος Μακρυγιάννης.

Επανέφερε για μια ακόμη φορά τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, δια ζώσης και όχι μέσω Τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (28-7-2021) ο κος Μακρυγιάννης στάθηκε στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και στην άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και των αναπληρωτριών. «Αναπληρωτριών, που έχουν προσφέρει έστω και μία ώρα εργασίας ακριβώς γιατί δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα εργασίας. Έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο μέσω της τηλεκπαίδευσης και της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι είναι ένα θετικό βήμα ο διορισμός των 11.000 εκπαιδευτικών, αλλά «σταγόνα» στον ωκεανό, όπως είπε. «Οι ανάγκες της εκπαίδευσης, που τις παραδέχεται και το Υπουργείο, είναι 55.000 εκπαιδευτικοί δεν είναι 11.000» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως αυτοί οι 11.000 είναι ο αριθμός των αναπληρωτών που προσέλαβε το ίδιο το Υπουργείο για να καλύψει τις ανάγκες της Εκπαίδευσης προσθέτοντας πως: «Συνταξιοδοτήθηκαν ήδη οι 6.500».

Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος