Κομοτηνή: Περιπετειώδης η Κυριακάτικη εκδρομή για Κομοτηναίο μετανάστη στη Γερμανία

«Άγιο είχε» μουσουλμάνος μετανάστης στη Γερμανία, που βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του στην γενέτειρά του στην Κομοτηνή. Στο δρόμο για το Φανάρι (παραθαλάσσιος προορισμός χιλιάδων επισκεπτών το Σαββατοκύριακο από Ροδόπη και Ξάνθη) όπου μετέβαινε οικογενειακώς με τη σύζυγο και τα δυό του παιδιά το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη μια μετά το μεσημέρι της Κυριακής ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε εκτός οδικού δικτύου.

Όλα συνέβησαν σε κλάσματα δευτερολέπτου όταν συμπαθές τετράποδο βρέθηκε εντός του οδικού δικτύου στο ύψος του Γλυκονερίου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλοντας να αποφύγει τον αδέσποτο σκύλο φρέναρε αρχικά και εν συνεχεία έβγαλε το αυτοκίνητο εκτός δρόμου. Λόγω του κατηφορικού σημείου ο κίνδυνος για τον ίδιο και τους συν- επιβαίνοντες ήταν μεγάλος. Έτσι,αντί για το parking της παραλίας βρέθηκε να απομακρύνει αποσκευές σε βοσκοτόπι κοντά στη Βιστωνίδα.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν να τον βοηθήσουν σημειώνοντας ότι είναι συχνά τα περιστατικά με αδέσποτα ζώα που επιχειρούν ανυποψίαστα για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να διασχίσουν το οδικό δίκτυο αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς και βρίσκοντας τραγικό θάνατο και τα ίδια, όπως σε αυτό το συμβάν. Κίνδυνος που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος λόγω της αυξημένης κίνησης αυτή την εποχή.

«Καθοριστικός παράγοντας», όπως λένε, «η οδήγηση με μειωμένη ταχύτητα» εξηγώντας πως «δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό σωστής αντίδρασης» Περιμένοντας την οδική βοήθεια ο Κομοτηναίος οδηγός, μετανάστης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής πως θα κάνει καιρό να ξεχάσει αυτές τις διακοπές συμβουλεύοντας τους οδηγούς να οδηγούν αργά φθάνοντας με ασφάλεια στον προορισμό τους.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος