Κομοτηνή: Περιμένουν «ανάσταση» και στις εισπράξεις οι έμποροι ένδυσης και υπόδησης

Μια εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και έμποροι και καταστηματάρχες της Κομοτηνής ελπίζουν στο «ξαναζέσταμα» της αγοράς. «Οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής και ακόμη δεν έχει σημειωθεί η κίνηση που θα θέλαμε» σχολιάζει ο Γιώργος Κασάπης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ένδυσης Υπόδησης Κομοτηνής και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, σημειώνοντας πως η καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών θα αφήσει το θετικό αποτύπωμά της.

«Θέλουμε να βγει ο κόσμος και να κάνει τις αγορές του», λέει, κάνοντας λόγο για προβλήματα που «ψαλιδίζουν» τις μεγάλες προσδοκίες. «Πρώτα και κύρια το ενεργειακό κόστος», δηλώνει ο έμπειρος καταστηματάρχης, σημειώνοντας πως η διάθεση των ίδιων των καταναλωτών θα είναι εκείνη που θα κρίνει πολλά.
Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και η άνοδος των τιμών στα προϊόντα που προμηθεύονται, έχουν ως αποτέλεσμα διπλή και τριπλή προσπάθεια από την πλευρά τους να διατηρήσουν τις τιμές στα προϊόντα τους στα ίδια με πέρσι επίπεδα. «Σε ένα μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει, αλλά δεν είναι εύκολο», δηλώνει ο κος Κασάπης μιλώντας για το χώρο της ένδυσης και της υπόδησης.
Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και στους λογαριασμούς ρεύματος, ωστόσο, δυσκολεύουν πολύ τους ίδιους τους καταναλωτές με αποτέλεσμα αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης να μην είναι στις πρώτες τους επιλογές, τουλάχιστον όχι για όλες τις ηλικίες. «Ωστόσο, φαίνεται πως ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει, να αγοράσει, να εορτάσει το Πάσχα διαφορετικά. Αλλά, υπάρχουν πάντα άλλες άμεσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν», παρατηρεί ο αντιπρόεδρος του σωματείου ένδυσης σκιαγραφώντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Και σε αυτή την εορταστική περίοδο η αγορά της Κομοτηνής ποντάρει πολλά στην ποιότητα των προϊόντων της, σήμα κατατεθέν της πολλά χρόνια τώρα, αλλά και στο εύρος των τιμών στα προς πώληση προϊόντα, κάτι που υπάρχει η ελπίδα ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους καταναλωτές τουλάχιστον την περίοδο προ του Πάσχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος