Κομοτηνή: Παράπονα για τις ταχυμεταφορές έφεραν τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας

Ραγδαία αύξηση του όγκου των καταγγελιών που αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό 95,9% (επί του συνόλου των καταγγελιών) παρουσιάζεται στον τομέα των ταχυμεταφορών τα έτη 2020 και 2021, δηλαδή τα δύο πρώτα χρόνια της Πανδημίας σύμφωνα με δηλώσεις του Νομικού Σύμβουλου της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, του κου Γιώργου Μελισσάρη στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-2-2022), η δυσαρέσκεια αυτή καταγράφεται σε έρευνα που υλοποίησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Ειδικά το πρώτο έτος της Πανδημίας οι καταγγελίες αυτές αυξήθηκαν κατά 95% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Ακριβώς επειδή όλος ο κόσμος τότε έπεσε πάνω στις ταχυμεταφορές για να εξυπηρετηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εταιρείες των ταχυμεταφορών προφανώς δεν ήταν έτοιμες να ανταπεξέλθουν σε τόσο μεγάλο όγκο με αποτέλεσμα να σημειωθούν: «Πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις και απώλειες εμπορευμάτων». Σύμφωνα με τον κο Μελισσάρη ο κόσμος είχε στραφεί προς τις Ενώσεις καταναλωτών προκειμένου να μάθει τα δικαιώματά του: «Τι γίνεται σε σχέση με τις καθυστερήσεις;» , «Τι αποζημίωση δικαιούται;» είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που κατέγραψαν αυτή τη διετία . «Πράγματι εκείνο το διάστημα είχαμε ένα πάρα πολύ αυξημένο όγκο καταγγελιών» θυμάται προσθέτοντας πως καταναλωτές και προμηθευτές αγνοούν ακόμη και σήμερα τους όρους που διέπουν τις ταχυμεταφορές, όπως ενδεικτικά: ημέρες παράδοσης προϊόντων και αποζημιώσεις απολεσθέντων, κ.ο.κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος