Κομοτηνή: Ουσιαστική η συμβολή του Τμήματος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας αναγκαία η στήριξή του

Αποψιλωμένο από προσωπικό λειτουργεί το Τμήμα Κοινωνική Αρωγής και Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής. Ένα Τμήμα που μέχρι το 2016 εξυπηρετούσε 3.500 ανασφάλιστους δημότες, «προσφέροντας» τους πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πρόσβαση που μετά το 2016 και την αλλαγή του νόμου επιτυγχάνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Ωστόσο, οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι μετρημένοι υπάλληλοι εξακολουθούν να είναι πολύτιμες, σε εκατοντάδες περιπτώσεις που αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους ευάλωτους πολίτες. Έτσι, αναγκαία κρίνεται η στήριξη του Τμήματος με επιπλέον προσωπικό, όπως προβλέπεται άλλωστε από το καταστατικό της λειτουργίας του με γιατρό, επόπτη υγείας, νοσηλεύτρια, ψυχολόγο κ.α.

Εντούτοις, σήμερα δύο όλοι κι όλοι οι εργαζόμενοι Κοινωνικοί Λειτουργοί με τη βοήθεια ενός διοικητικού υπαλλήλου από άλλο Τμήμα, προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το φόρτο του αντικειμένου τους, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι χορηγήσεις για μια σειρά από άλλες βεβαιώσεις, όπως: Το πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας, το ευεργέτημα πενίας για την εξασφάλιση δικηγόρων σε ανήμπορους οικονομικά πολίτες ή ο έλεγχος των απαιτούμενων προϋποθέσεων για πρόσβαση στο πρόγραμμα επανασύνδεσης παροχών Ηλεκτρικού Ρεύματος.
Όπως δήλωσε στο ertnews.gr η προϊσταμένη του Τμήματος, Χριστιάννα Ταουκτσή, ήδη φέτος οκτώ άτομα έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και δικαιώθηκαν οι πέντε από αυτούς. Επρόκειτο για διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώθηκαν μέχρι τις 30-6-2022 λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των λογαριασμών.

Αντικείμενο του Τμήματος ακόμη αποτελεί η χορήγηση άδειας ίδρυσης ιδιωτικών παιδικών σταθμών, έντεκα μέχρι σήμερα λειτουργούν στην Κομοτηνή και η εποπτεία – ο έλεγχος τους. Έλεγχος για τον αριθμό των παιδιών, τις εγγραφές, το προσωπικό κ.α., δύο φορές το έτος.

Ουσιαστική και η συνδρομή στην διευκόλυνση υποβολής αιτημάτων για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου. Από την αρχή του έτους υπήρξαν τριάντα τέτοιες περιπτώσεις, επρόκειτο για ανθρώπους που δυσκολεύτηκαν οι ίδιοι στο να πάρουν επιδότηση ενοικίου, κυρίως για περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών, που δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν το διαζύγιό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις εξασφαλίζεται συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες του δήμου. Σημαντική τέλος είναι και η συμβολή των εργαζόμενων του Τμήματος στην προστασία των ανηλίκων που εκτίθενται σε κίνδυνο, περιπτώσεις ιδιαίτερα συχνές τα τελευταία χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος