Κομοτηνή: Οι συμμαθητές που δημιούργησαν την εθελοντική δράση Lets do it Greece

Ο Νίκος Κιούσης είναι εθελοντής ένας από τους ιδρυτές του Lets do it Greece , από τους συμμαθητές εκείνους που προχώρησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης, όλοι τους σε  μικρή ηλικία. «Ήμασταν όλοι εθελοντές. Ευαισθητοποιηθήκαμε όλοι μέσα από το σχολείο σε θέματα περιβάλλοντος και είχαμε την ιδέα και το πάθος να κάνουμε κάτι, να ενωθούμε όλοι μαζί στην Ελλάδα για ένα κοινό περιβαλλοντικό σκοπό, έτσι λοιπόν ιδρύθηκε αυτή η δράση και αποφασίσαμε κάθε χρόνο να ορίζουμε μια Κυριακή όπου όλοι μαζί θα συντονιζόμαστε σε όλη την Ελλάδα με στόχο να καθαρίζουμε και να ομορφαίνουμε πολλά σημεία και μέσα στις πόλεις αλλά και έξω.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής επισημαίνοντας πως καθαρίζοντας το φυσικό μας περιβάλλον, τα δάση, τα ποτάμια, τις παραλίες, τις λίμνες, ό,τι μπορούμε, πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Ήδη έχει προγραμματιστεί η δράση της νέας χρονιάς.

Κομοτηνή: Οι συμμαθητές που δημιούργησαν την εθελοντική δράση Lets do it Greece«Η δράση για το 2020 έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Μαΐου και ο μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: 2020 ομάδες και φορείς σε όλη τη χώρα να βγούμε ταυτόχρονα έξω και να καθαρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία γίνεται σε όλη τη χώρα» δηλώνει και με αφορμή αυτή τη δράση τονίζει: «Αποφασίσαμε φέτος μέσα σε 100 μέρες να ταξιδέψουμε εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα, να συναντήσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό τους εθελοντές, να τους γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν από κοντά και να προετοιμάσουμε το πλάνο μας πιο νωρίς από ποτέ ώστε όλη η Ελλάδα, 10 Μαΐου, να γίνει μια οικογένεια, μια ομάδα.» αποκαλύπτει ο νεαρός εθελοντής που με τους συνεργάτες του έχει ξεκινήσει επαφές σε όλη τη χώρα για τον καλύτερο συντονισμό.

Η οργανωτική ομάδα από το lets doit Greece αποτελείται από 45 άτομα, είναι οι εθελοντές που συντονίζουν τη δράση και τρέχουν σε όλη την Ελλάδα, από την μια άκρη της χώρας έως την άλλη. «Από εκεί και πέρα η μεγάλη δύναμη είναι οι ομάδες και οι φορείς σε όλη την Ελλάδα με τους οποίους ενώνουμε τις δυνάμεις μας.» δηλώνει ο κος Κιούσης και γυρίζοντας το χρόνο πίσω σημειώνει: «Ξεκινήσαμε 25 συμμαθητές, ήμασταν όλοι μαζί στο σχολείο. Είχαμε καθηγήτριες που μας ενέπνευσαν , κάναμε περιβαλλοντικές δράσεις μέσα στα σχολεία και τελειώνοντας το Λύκειο είπαμε: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι για να το συνεχίσουμε.»»

Κομοτηνή: Οι συμμαθητές που δημιούργησαν την εθελοντική δράση Lets do it GreeceΟι συμμαθητές αυτοί, φίλοι μεταξύ τους, τελείωσαν το σχολείο το 2009 και η δράση οργανώθηκε το 2012 κι από τότε κάθε χρόνο υλοποιούν και μια κοινή δράση με αποτέλεσμα να γίνει, όπως λένε, θεσμός. «Είναι η όγδοη χρονιά το 2020 που θα το πραγματοποιήσουν εκ νέου όλοι μαζί. Η ομάδα μεγαλώνει συνέχεια, ήμασταν όλοι συμμαθητές, μια παρέα και χρόνο με το χρόνο αυτό μεγαλώνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαστε όλοι εθελοντές, καταθέτουμε την ψυχή μας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνει η ομάδα. Ο στόχος μεγαλώνει, εκεί είναι που δίνουμε μεγάλη έμφαση, ώστε αυτή η δράση να γίνει ακόμη μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κιούση όνειρο τους είναι να μπολιάσουν στην κοινωνία ένα δυνατό μήνυμα για το περιβάλλον. «Όλοι μας και τις 365 μέρες το χρόνο να είμαστε ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι στα θέματα περιβάλλοντος. Η μία μέρα έχει το συμβολισμό της, όλη η Ελλάδα ενημερώνεται γι αυτό το σκοπό, σημασία έχει όμως όλοι μας να είμαστε δραστήριοι, όλο το χρόνο και να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον, οπότε , το όνειρό μας είναι η κοινωνία και ειδικά η νέα γενιά. Το κομμάτι περιβάλλον , είναι μεγάλη πρόκληση για τις επόμενες γενιές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σαν μια γροθιά, να θωρακίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον και να το προστατέψουμε όσο γίνεται περισσότερο, ειδικά τώρα με την κλιματική αλλαγή που το ζούμε βλέπουμε ότι πολλά καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο ακραία, καταστροφές, δασικές πυρκαγιές, όλο και πιο εντονότερες και συχνότερες και πιο δυνατές, εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε αυτούς τους κινδύνους και να προστατέψουμε το περιβάλλον μας με οποιονδήποτε τρόπο.»

Τέλος, ο νεαρός εθελοντής δεν παραλείπει να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους όπως λέει: «Να μην παρατάμε τα όνειρά σας, να συνεργαζόσαστε, αυτή είναι η μαγική λέξη, αν καταλάβουμε τι δύναμη έχουμε όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τότε θα κάνουμε θαύματα σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι: Κυνηγάμε όλοι μαζί τα όνειρά μας και συντονιζόμαστε για να προστατέψουμε το περιβάλλον μας.»
Φώτο: Ο κος Νίκος Κιούσης με εθελοντές ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος