Κομοτηνή: Οι “e-Αιμοδότες” συναντήθηκαν με τις Πρυτανικές Αρχές και έβαλαν νέους στόχους

Για την συνάντηση που είχαν με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον κο Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και την αντιπρύτανη, την κα Μαρία Μιχαλοπούλου μίλησαν σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-12-2021) ο Άγγελος Χουβαρδάς και ο Λέανδρος Κουρτίδης, δύο από τους τρεις μαθητές, που μαζί με τους καθηγητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμούτου 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής,δημιούργησαν το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες προσφέροντας έγκαιρες πληροφορίες για την αιμοδοσία.

Κομοτηνή: Οι “e-Αιμοδότες” συναντήθηκαν με τις Πρυτανικές Αρχές και έβαλαν νέους στόχουςΚατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η εξέλιξη των e-Αιμοδοτών τους τελευταίους δώδεκα μήνες από τη στιγμή που ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους. «Συζητήσαμε τους στόχους για το 2022 και ανανεώσαμε τη συνεργασία μας για το νέο έτος» είπαν προσθέτοντας πως ακολούθησε συνάντηση με τον κο Τζελέπη, υπεύθυνο του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύων με αντικείμενο της συνάντησης τις νέες δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες και στα ΑμεΑ που θα επισκέπτονται το e-Αιμοδότες. «Είναι κάτι που αγαπάμε οπότε όσες φορές κι αν χρειαστεί να το παρουσιάσουμε το κάνουμε με αγάπη και μεράκι» είπε και πρόσθεσε. «Το e-Αιμοδότες είναι στην ουσία μια εφαρμογή που στοχεύει στην άμεση ενημέρωση για έκτακτες ανάγκες και προγραμματισμένες εξορμήσεις που μπορεί να διοργανώνει το Νοσοκομείο ή ο Σύλλογος Αιμοδοσίας μιας περιοχής στην Ελλάδα. Ως κύριο στόχο έχει να ενθαρρύνει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Ελλάδας για να πάνε και να αιμοδοτήσουν» είπαν και εξήγησαν πως: “Στόχος είναι το νέο έτος να κάνουν την εφαρμογή τους εύχρηστη για τα άτομα εκείνα που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Όπως, για παράδειγμα κάποια άτομα που έχουν προβλήματα όρασης να μπορούν στην εφαρμογή και σε ένα website με ένα κουμπί να μεγαλώνουν την γραμματοσειρά. Τα άτομα που έχουν πρόβλημα δυσλεξίας να μεγαλώνουν τα κενά ανάμεσα στις λέξεις και να υπάρχει μια ενιαία γραμματοσειρά, «γενικά προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην εφαρμογή για όλους».
Όσον αφορά στις αντιδράσεις – σχόλια των Πρυτανικών Αρχών; Μόνο καλά λόγια για τους μαθητές, την παρέα αυτή των τριών φίλων που με την καθοδήγηση των καθηγητών τους όχι μόνο ασχολούνται από αυτή την ηλικία με τον προγραμματισμό αλλά βλέπουν και πώς μπορούν να βοηθούν την κοινωνία. «Μας συνεχάρησαν και μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα ενταχθεί στο δίκτυο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης» αποκάλυψαν οι δύο φίλοι και συνεργάτες.

Από τον Ιανουάριο του 2021 κατάφεραν και ενέταξαν στο Σύστημά τους 13 Νοσοκομεία και έναν Σύλλογο Αιμοδοσίας στην Κάρπαθο. Κάλυψαν επίσης όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης και θα συνεχίσουν σιγά σιγά καλύπτοντας όλη την Ελλάδα. «Έχουμε 5000 μοναδικούς επισκέπτες στην Androit εφαρμογή και πολλούς περισσότερους στο website συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολιτών για προσφορά αίματος» είπαν σημειώνοντας με νόημα ότι «Ο κόσμος είναι ενημερωμένος, δεν διστάζει, δεν φοβάται και με τα δέκα λεπτά που αφιερώνει μπορεί να σώσει τρεις και τέσσερις ζωές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος