Τ. Ζωγράφου: Οι πολίτες να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να κάνουν έργο

Ο Πέτρος Ζωγράφου, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΞΕ-κίνημα για την πόλη», με υποψήφιο δήμαρχο Κομοτηνής, τον κ. Τάσο Βαβατσικλή

Τ. Ζωγράφου: Οι πολίτες να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να κάνουν έργο«Με τον κο Τάσο Βαβατσικλή, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, είμαστε Στρατωνίτες και οι δύο, πολιτικά δεν κινούμασταν στον ίδιο χώρο. Η πρόταση του με ενθουσίασε για ένα και μοναδικό λόγο και πάρθηκε σχετικά εύκολα γιατί γνωρίζω το τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει και την τεράστια εμπειρία που έχει στο χώρο της ΤΑ.» δηλώνει ο κος Ζωγράφου και σημειώνει ότι στην παρούσα φάση είναι η μόνη ικανή λύση, ώστε ο δήμος να αλλάξει. «Αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Η κάθε κουβέντα, η κάθε συζήτηση που κάνω μαζί του είναι ένα σεμινάριο πάνω στην Τ.Α. Πιστεύω πως δίπλα του, σε περίπτωση εκλογής του, θα αποκομίσω γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία που θα μου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.»

Τ. Ζωγράφου: Οι πολίτες να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να κάνουν έργο
Ο κος Τάσος Ζωγράφου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Στόχος της υποψηφιότητας του, όπως λέει, ο κος Ζωγράφου, είναι ένας και μοναδικός: «Θέλω πραγματικά να δω την πόλη μου πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική , να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. θεωρώ ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τα αλλάξουμε. Θέλω να δω την πόλη μου πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική. Να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Θεωρώ ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τα αλλάξουμε.»
Βλέποντας άλλους τόπους και άλλα μέρη διαπιστώνει, όπως λέει ο Κομοτηναίος επαγγελματίας , τα περισσότερα πράγματα στην πόλη να γίνονται με μια προχειρότητα. «Με ενοχλεί που η πόλη μας δεν είναι όσο καθαρή θα έπρεπε να είναι, με ενοχλεί που δεν ανακυκλώνουμε σωστά , που οι οικισμοί είναι παραμελημένοι. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα μαστίζει την πόλη μας. Δεν έχουμε αναπτύξει καθόλου το τουριστικό προϊόν. Κι άλλα καθημερινά , που θα έκαναν την Κομοτηνή μας πιο βιώσιμη» σημειώνει.

Παραδέχεται πως διάθεση για αλλαγές έχουν όλοι οι υποψήφιοι, σε όλους τους συνδυασμούς , οι οποίοι είναι αξιόλογοι, «κάποιοι από αυτούς είναι και πολύ φίλοι», όπως τονίζει. «Το δυνατό σημείο για τον δικό μας συνδυασμό, για τον δήμο είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, ο ίδιος ο Τάσος Βαβατσικλής. Πιστεύω ότι είναι και πολύ καλός γνώστης και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο δήμος, αγαπά τον δήμο, δεν θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Είναι κάτι που το ξέρει πάρα πολύ καλά και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, για μας είναι το σημείο αναφοράς. Με όσο κόσμο έχω μιλήσει, όλοι, έχουν κάτι καλό να πουν για τον Βαβατσικλή, ανεξάρτητα από τους πολιτικούς  χώρους που προέρχονται λένε ότι είναι ο άνθρωπος που δεν έκλεψε ποτέ, που προσπάθησε και που παρήγαγε έργο. Εμένα αυτό και μόνο με ενθουσιάζει και προσπαθώ περισσότερο.» δηλώνει ο κος Ζωγράφου. Παράλληλα, δεν κρύβει και την τον ενοχλεί στην πόλη «Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι κεντρικοί δρόμοι στην πόλη είναι γεμάτοι με κάδους σκουπιδιών, το γεγονός ότι δεν γίνεται σωστά η ανακύκλωση, ότι οι διαβάσεις πεζών είναι σβησμένες. Ότι οι οικισμοί είναι παραμελημένοι, έρημοι, ξεχασμένοι. Όλα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ό,τι καλό βλέπουμε στα ταξίδια μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να προσπαθήσουμε να το κάνουμε κι εμείς στην πόλη μας, στον τόπο μας. Θέλω να δω μια πόλη καλύτερη, πιο όμορφη, πιο βιώσιμη.»

Μιλώντας για το κλίμα που συναντά στις επαφές του με τους συμπολίτες του μιλά για ανθρώπους που έχουν την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους. Ωστόσο, όπως λέει, Θα έπρεπε να δουν ότι πραγματικά ο δήμος είναι ένα κομμάτι που μας αφορά, αφορά στην καθημερινότητά μας. «Πραγματικά μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί τις αλλαγές που επιθυμούμε» δηλώνει και προτρέπει «Να αποφασίσουν με βάση το κοινό καλό της πόλης. Να επιλέξουν τους καλύτερους. Αυτούς οι οποίοι θέλουν να κάνουν έργο.»
Φώτο: Ο κος Τάσος Ζωγράφου στην ΕΡΤ Κομοτηνής συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος