Κομοτηνή: Οι εμβολιασμοί Covid 19 σε Ροδόπη και Ξάνθη

471 εμβολιασμοί Covid 19 πραγματοποιήθηκαν χθες στη Ροδόπη. 17.481 συνολικά (+471 την 19/04/2021) από την έναρξη της προσπάθειας. 12.935 (+462 την 19/04/2021) κάτοικοι της περιοχής έκαναν την πρώτη δόση και 4.546, μόλις εννέα χθες, (+9 την 19/04/2021) και την δεύτερη. Στη Ροδόπη λειτουργούν σε τέσσερα σημεία εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή: Στο Κέντρο Υγείας Σαπών (με δύο γραμμές όπου πραγματοποιήθηκαν περίπου 5.000 εμβολιασμοί), στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, στο Κέντρο Υγείας της Κομοτηνής και στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο.

Κομοτηνή: Οι εμβολιασμοί Covid 19 σε Ροδόπη και Ξάνθη
Εμβολιαστικό Κέντρο στην Κομοτηνή

Αυτή την περίοδο εμβολιάζονται : Πολίτες άνω των 60 ετών. Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου. Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Επίσης, στην ΠΕ Ξάνθης 427 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν χθες. 17.793 συνολικά από την έναρξη της εμβολιαστικής προσπάθειας και μετά. 12.654 κάτοικοι της περιοχής έκαναν την πρώτη δόση και 5.139 και την δεύτερη, μόλις (+14) χθες.

Κομοτηνή: Οι εμβολιασμοί Covid 19 σε Ροδόπη και Ξάνθη
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, ο κος Τάσος Καραδέδος

“Θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι” δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-4-2021) ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος ζητώντας την ενίσχυση του εμβολιαστικού ρεύματος. Όπως είπε “οι εμβολιασμοί πρέπει να είναι στόχος” σημειώνοντας, ότι “θα πρέπει να πεισθούν οι πολίτες ζητώντας μάλιστα ακόμη και την τιμωρία όσων από το υγειονομικό προσωπικό αρνούνται να εμβολιαστούν”.
Να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη πολλοί ασθενείς μεγάλης ηλικίας προσέρχονται για προγραμματισμό χειρουργικών επεμβάσεων, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί –ως όφειλαν- θέτοντας τους εαυτούς τους και το περιβάλλον σε δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “εάν τηρούνταν πιστά και από όλους το πρόγραμμα εμβολιασμών λιγότεροι ασθενείς θα προσέρχονταν για περίθαλψη μικρότερο το ιικό φορτίο στην κοινότητα και βαθμιαία θα χτιζόταν το τείχος ανοσίας που απαιτείται για εξάλειψη της νόσου”.
Μάλιστα, για μια ακόμη φορά επισημαίνεται ότι “η επικινδυνότητα των εμβολίων είναι αμελητέα και δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει κανένα στην εκτέλεση τους”.
Η ΕΝΛ απευθύνει έκκληση της στον γενικό πληθυσμό για μαζικό εμβολιασμό και τονίζει ότι:”O εμβολιασμός πέρα από μέτρο πρόληψης αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης, πράξη αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος