Κομοτηνή: Οι αυξήσεις των προμηθευτών δυσκολεύουν τους ρυθμούς της αγοράς

Με το βλέμμα περισσότερο στο δρόμο κυλούν οι ώρες για τους καταστηματάρχες της Κομοτηνής. Η έλευση του Οκτωβρίου δεν συνοδεύτηκε από αύξηση της κινητικότητας και της κατανάλωσης, οπότε ο προβληματισμός συνεχίζεται για τους εμπόρους της πόλης βλέποντας τον τζίρο μειωμένο και το ταμείο τους μισοάδειο. «Με ενοίκια και ρεύμα μπαίνουμε μέσα» δήλωσαν στο www.ertnews.gr μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους.

Άλλοι 30 και 35 χρόνια στο χώρο, άλλοι λιγότερο και άλλοι πολύ περισσότερο γνωρίζουν από δυσκολίες και περιμένουν καλύτερες μέρες χωρίς να πτοούνται. Τους συναντήσαμε στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας και καταγράψαμε παρατηρήσεις και σχόλια για μια εποχή που αλλάζει με εκείνους να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές πρώτοι, όπως πάντα από την εποχή του Κερδώου Ερμή ακόμη.

«Οι υποχρεώσεις είναι πολλές» δήλωσε επαγγελματίας μισό αιώνα στην Ερμού και σημείωσε: « Είναι μια από τις πιο δύσκολες χρονιές μετά τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας». Όπως ανέφερε σε σχέση με το 2019 σήμερα είναι «πολύ πεσμένη». Υποστηρίζουν ότι οι προτεραιότητες των πελατών έχουν αλλάξει, η ικανοποίηση των βασικών αναγκών είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, οι υπόλοιπες αγορές για την πλειοψηφία έρχονται σε δεύτερη μοίρα, έτσι οι φοιτητές εξακολουθούν να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό, το ίδιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr οι έμποροι της Κομοτηνής υποστηρίζουν ότι αυτό που πρέπει τώρα να δείξει ο χώρος τους είναι προσαρμοστικότητα, για να μπορεί να αντέχει στο χρόνο. Έτσι κι εκείνοι, δειλά δειλά και μεμονωμένα στην αρχή, με την όρμη της ανάγκης λόγω της πανδημίας στη συνέχεια προσαρμόζονται στους νέους κανόνες του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και στην ψηφιακή εποχή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. «Είναι απαραίτητη και η προβολή» λέει 52χρονος έμπορος έχοντας συμπληρώσει ήδη 35 χρόνια στο χώρο. «Είμαστε στα ίδια με το 2019 από άποψη κίνησης, κατανάλωσης, τζίρου » σημειώνει και περιγράφει τους πελάτες του κουμπωμένους.
Όσον αφορά στην καθημερινότητα τη δική του και αυτή των συνεργατών του; «Οι λογαριασμοί είναι μεγάλο άγχος, κάθε εβδομάδα και κάτι καινούργιο» σημειώνει και καταθέτει το παράπονο το δικό του και των συναδέλφων του: «Κάθε μέρα αυξήσεις από τους προμηθευτές μας χωρίς λόγο και εμείς να δίνουμε τον αγώνα μας να μην περάσει η αύξηση στον πελάτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος