Κομοτηνή: «Ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του»

Array

Η γεωγραφική θέση της χώρας, οι ανταγωνισμοί που περιστρέφονται γύρω από την ενέργεια, η διαχείριση του Φυσικού αερίου από την αστική εξουσία, το γεγονός ότι αυτός πλούτος γίνεται αντικείμενο ανταγωνισμών και ακόμη μεγάλων πολέμων δημιουργεί έντονη ανησυχία σύμφωνα με το μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, τον κ. Νίκο Φακιρίδη.

«Εύχεσαι να μην έχει η χώρα μας φυσικό αέριο ή πετρέλαιο γιατί αλλιώς «καήκαμε» εδώ έχουμε φτάσει» δηλώνει χαρακτηριστικά σημειώνοντας πώς αυτός είναι ένας λόγος που «η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει το θέμα των Σκοπίων», που δίνει «γη και ύδωρ» στους Αμερικάνους και στο ΝΑΤΟ, αλλά και ο λόγος που εξηγεί το γιατί ενισχύει την άποψη, που δεν βρίσκει σύμφωνη πιστεύω την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ότι το ΝΑΤΟ είναι σύμμαχος και μας βοηθά, ενώ υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο.»

Κομοτηνή: «Ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του»Σύμφωνα με τον κο Φακιρίδη η Κυβέρνηση αποφάσισε να «παίξει» μέσα σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς ελπίζοντας πως θα είναι με το μέρος του νικητή. «Η Αμερική σήμερα δεν είναι αυτό που ήταν. Ούτε είναι σίγουρο πως αυτές οι μεγάλες δυνάμεις στέκονται πάντοτε στο πλευρό μιας μικρής χώρας. Η Ελλάδα έχει πάθει, δείτε την κατοχή της μικρής Κύπρου που συνεχίζεται.» δηλώνει. Παράλληλα, αναφερόμενος στην Τουρκία σημειώνει πως αυτή τη στιγμή η Τούρκικη Αστική Τάξη έχει μια ήπια διαφωνία με την Αμερική. «Βρίσκονται σε μια κόντρα κι αυτό προσπαθεί να το αξιοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση εξαιτίας και της επιθετικότητας που επιδεικνύει η Τουρκική πλευρά. Αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι εις βάρος του Ελληνικού Λαού, αυτό έχει δείξει η ιστορία. Ακόμη και κάποια κέρδη να αποκτήσει η χώρα, σαν χώρα σε σχέση με άλλες χώρες, θα ωφεληθούν πρώτα και κύρια οι μεγάλοι Μονοπωλιακοί έλεγχοι. Ο λαός δεν θα έχει όφελος, όπως δεν έχει από τον TAP.»

“Να γυρίσουν οι Έλληνες Στρατιωτικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις”

Τι αντιπροτείνει, όμως, το Κίνημα Ειρήνης; ρωτάμε τον κο Φακιρίδη για να σημειώσει πως εκείνο που υποστηρίζει συνοψίζεται σε μια φράση: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». «Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ. Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις. Κακό μας κάνουν. Να κλείσει η Σούδα. Να μην γίνει η Βάση στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμη και η κράτηση των δύο στρατιωτικών δείχνει ότι δεν είναι θέμα δικαιοσύνης, αλλά καθαρά θέμα ανταγωνισμών, κόντρας, πολιτικό ζήτημα. Εμείς λέμε να γυρίσουν οι Έλληνες Στρατιωτικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δεν δεχόμαστε αυτό το παζάρι που πάει να γίνει. Οκτώ Τούρκοι εδώ, δύο Έλληνες εκεί και να τους ανταλλάξουμε. Λέμε επίσης να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, να μην μπουν στην ΕΕ. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον σαν χώρα από αυτό. Γίνεται για να πάνε κόντρα με την Ρωσία. Άλλη μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη.»

Ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του

Σύμφωνα με το έμπειρο μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική που να στηρίζεται στο λαό της. «Ο λαός πρέπει να κάνει τέτοιες κινήσεις και τέτοιες δράσεις, ώστε να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Και να ακολουθήσει ένα δρόμο, ώστε αυτός να κάνει κουμάντο στον πλούτο τον οποίο παράγει. Υπάρχουν συμμαχίες που να ευνοούν τον λαό κι όχι τα μεγάλα συμφέροντα.» Μάλιστα αναφέρει το παράδειγμα της Κούβας λέγοντας πως «Η σοσιαλιστική Κούβα ήταν στο στόμα του λύκου για πάρα πολλά χρόνια. Κι όμως για πάρα πολλά χρόνια άντεξε και κράτησε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι θα βγούμε από αυτές τις συμμαχίες και θα χαθούμε, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.» επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι «Τα μονοπώλια νοιάζονται μόνο για το κέρδος τους.»
Φώτο: Νίκος Φακιρίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος