Κομοτηνή: Ο κορονοϊός «αποδεκάτισε» τα μουσικά γκρουπάκια

Το δικό τους τίμημα πλήρωσαν τα μουσικά σχήματα της Κομοτηνής λόγω Πανδημίας. Μικρά ερασιτεχνικά γκρουπάκια που έδιναν με την παρουσία τους άλλο ρυθμό σε εκδηλώσεις του παρελθόντος, αλλά και πιο επαγγελματικές συμπράξεις δεν άντεξαν στην «πίεση» του Covid.

Κομοτηνή: Ο κορονοϊός «αποδεκάτισε» τα μουσικά γκρουπάκια
Ο κος Πατρωνίδης με φίλους, μουσικούς και μη

“Ο Covid μας «τσάκισε»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», ο κος Μάκης Πατρωνίδης σημειώνοντας πως η απαγόρευση των προβών, το κλείσιμο των ωδείων, η φυγή των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως λειτουργίας του Πανεπιστημίου είχαν δυσμενείς συνέπειες. Στην Κομοτηνή δεν ήταν λίγα τα μουσικά σχήματα, που ξεπηδούσαν από παιδικά δωμάτια, από φοιτητικές αίθουσες, αλλά και σκηνές πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Αυτά που άντεξαν στις νέες συνθήκες, σύμφωνα με τον κ. Πατρωνίδη είναι τα πιο παλιά, αυτά που έχουν «δεμένες», όπως είπε, συνεργασίες . Φίλοι πρώτα και μετά μέλη κοινού συγκροτήματος, όπως οι: «Κακές Συνήθειες», «Balkanatolia», “Emerland”, “Quartistc” κ.α. «Είναι φίλοι, είναι μέλη του ίδιου σχήματος και μερικοί από αυτούς και μέλη σε άλλα μουσικά γκρουπ» με διαφορετική μουσική κατεύθυνση” εξήγησε ο κος Πατρωνίδης. «Χτύπημα» αποτέλεσε και η «φυγή» πολλών νέων που ασχολούνταν με τη μουσική στο εξωτερικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “άλλοι μετανάστευσαν στη Γερμανία, άλλοι στην Αγγλία” κ.ο.κ.

Αυτό που θα βοηθούσε στη συγκρότηση νέων μουσικών σχημάτων, άλλωστε η ενασχόληση με τη μουσική έλκει πάντα τους νέους, θα ήταν σίγουρα, όπως τονίζουν οι γνώστες, μια μόνιμη μουσική σκηνή, όπου θα μπορούσαν να κάνουν τις πρόβες τους, αλλά και τις πρώτες εμφανίσεις τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος