Κομοτηνή: Νέοι και νέες ζουν και εργάζονται τη νύχτα

Βγάζουν τη νύχτα το μεροκάματό τους και παίρνουν «διπλά μαθήματα». Νέοι και νέες που κάνουν το 10:00-06:00 καθημερινό τους πρόγραμμα ζώντας την Κομοτηνή τη νύχτα. Βγαίνουν νύχτα από το σπίτι τους και επιστρέφουν πάλι πριν ξημερώσει σε αυτό. «Ήταν» η μόνη δυνατότητα που είχαν για να εργαστούν και «άδραξαν την ευκαιρία» κάνοντας το σκοτάδι συνοδοιπόρο τούς.

Έτσι, στα είκοσι και στα εικοσιένα τους χρόνια γνωρίζουν καλά πως υπάρχουν κι άλλοι κανόνες που τηρούνται πάντα από τους ανθρώπους της, πέραν από αυτούς τη μέρα. «Ευτυχώς δεν έτυχε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα», τονίζουν οι ίδιοι στο ertnews.gr και σημειώνουν ότι όσες φορές χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί ιδιαίτερα δύσκολος, δύστροπος ή επιθετικός πελάτης αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, είτε από την ασφάλεια του καταστήματος, είτε από εμπειρότερους συναδέλφους.

Τα τελευταία χρόνια, όπως λένε, η κίνηση είναι μειωμένη, η κατανάλωση περιορισμένη. Με τον κόσμο να είναι ολοένα και πιο περίεργος στην συμπεριφορά του, χωρίς βεβαίως να απουσιάζει και η καλή πλευρά της εργασίας στους χώρους αυτούς. «Διαβάζεις» καλύτερα τον κόσμο, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με λογής λογής ανθρώπους», σημειώνουν.

Συνήθως φοιτητές ή ντόπιοι άνεργοι, νέοι και νέες , που καλύπτουν το σύνολο ή μέρος των εξόδων τους. Παλιότερα η νύχτα είχε περισσότερα έσοδα, τώρα έχουν «ψαλιδιστεί», μαζί και τα μεροκάματα των ανθρώπων που την υπηρετούν. Όσον αφορά σε αυτούς που διασκεδάζουν; «Συνήθως νέοι και νέοι φοιτητές και ντόπιοι, χωρίς να λείπουν και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» απαντούν και ακούνε ιστορίες από τους παλιότερους για την Κομοτηνή εκείνων των χρόνων που τη νύχτα τη «ζούσαν», χωρίς υπερβολή, περισσότεροι νέοι από ότι την ημέρα.
Όσον αφορά στα μελλοντικά τους σχέδια; «Ό,τι καλό είναι να έρθει, ας έρθει» λένε και κάνουν βήματα μετρημένα, «πτυχίο, εργασία πάνω στο αντικείμενο σπουδών, γιατί η νυχτερινή εργασία σε τέτοιου είδους χώρους έχει μικρή διάρκεια ζωής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος