Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα για το Εσπερινό Γυμνάσιο με διακόσιους μαθητές και μαθήτριες και λυκειακές τάξεις

Νέο ξεκίνημα για το Εσπερινό Γυμνάσιο της Κομοτηνής με διακόσιους και πλέον μαθητές και μαθήτριες συν τη λειτουργία Λυκειακών Τάξεων στους κόλπους του.

Μια αυτόνομη σχολική μονάδα, έξι διαφορετικές τάξεις. Ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη συμμετοχή περισσοτέρων ντόπιων πολιτών, αλλά και τη συνήθη συμμετοχή Ρομα και Ποντίων Ομογενών. Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς όχι μόνο άτομα νεαρής ηλικίας αλλά και μεγαλύτερα τα οποία λόγω της ανάγκης εύρεσης εργασίας αναγκάζονται εκ νέου να επιστρέψουν ξανά στα θρανία τους για την απόκτηση ενός Γυμνασιακού Τίτλου Σπουδών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι η παρουσία πολλών μαθητών και μαθητριών στην 1η Λυκείου. Θα λειτουργούν δύο Τμήματα με συνολικά περισσότερα από πενήντα (50) άτομα. Σε αντίθεση με τη Δευτέρα και την Τρίτη Τάξη όπου είναι εγγεγραμμένοι λιγότεροι από δέκα (10) μαθητές.

Όσον αφορά στην παρουσία των εκπαιδευτικών; Αυτή κρίνεται ικανοποιητική, με την προσθήκη κάποιων επιπλέον να φαντάζει αναγκαία μετά από αλλαγές κι ανακατατάξεις και αποσπάσεις που προηγήθηκαν. «Η ροή κρίνεται ικανοποιητική» σημειώνουν οι γνώστες των ρυθμών της μονάδας σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «ζωντανό κύτταρο γνώσης και παροχής μιας δεύτερης ευκαιρίας στο χώρο της εκπαίδευσης».
Φώτο αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος