Κομοτηνή – Ν.Βιοπούλου: Κοινός ο αγώνας δασκάλων και γονιών στο Ειδικό Νηπιαγωγείο

Κομοτηνή – Ν.Βιοπούλου: Κοινός ο αγώνας δασκάλων και γονιών στο Ειδικό ΝηπιαγωγείοΠροϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής η Ναταλία Βιοπούλου. Έχει αναλάβει τα καθήκοντα της στη θέση αυτή  από το 2012. Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και χρόνια τώρα αποτελεί αίτημα η δημιουργία μιας αυτόνομης στέγης. Υπήρξαν χρονιές που λειτούργησε με εννέα παιδιά και άλλες πάλι, όπως η φετινή, με τέσσερα. « Για το 2021-22 γράφτηκαν ήδη 7 παιδιά» μας είπε και μας καλωσόρισε φιλόξενα στο χώρο της.

Κομοτηνή – Ν.Βιοπούλου: Κοινός ο αγώνας δασκάλων και γονιών στο Ειδικό Νηπιαγωγείο
Η κα Ναταλία Βιοπούλου

«Το Ειδικό Νηπιαγωγείο είναι μια αναγκαιότητα για τα παιδιά, αλλά και τους  γονείς. Το κάνουν από ανάγκη οι γονείς. Είμαστε το πρώτο “σκαλοπάτι” της Ειδικής Εκπαίδευσης, οι γονείς όταν τα παιδιά τους είναι σε αυτή την ηλικία βρίσκουν κάποιες δικαιολογίες μέχρι να πάρουν την απόφαση να έρθουν. Για παράδειγμα λένε: «Καθυστερεί να ωριμάσει», «Δεν μιλούσε ο παππούς, μίλησε στα επτά, τότε θα μιλήσει και το δικό μου παιδί» κ.α. Οι γονείς τρέφουν πάρα πολλές ελπίδες. Είμαστε το πρώτο “σκαλοπάτι” που αντιμετωπίζει τους δισταγμούς, τη δυστυχία και στο τέλος την αποδοχή των γονέων ότι όντως κάτι συμβαίνει. Οι γονείς σε αυτές τις καταστάσεις είναι τρομαγμένοι, έχουν ενοχές, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Από εμάς, όμως, βοηθούνται να συνειδητοποίησουν το πρόβλημα, δέχονται πιο ήρεμα την κατάσταση και μπαίνουν σε άλλη φάση της ζωής τους, ενεργοποιούνται, Θέλουν να βοηθήσουν το παιδί. Πριν από εμάς δεν ξέρουν πώς να το κάνουν».
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο φιλοξενεί μαθητές με διάφορες παθήσεις, πιο συνηθισμένες, παιδιά με: σύνδρομο down, αυτισμό, κινητικά προβλήματα κ.α.. «Ακολουθείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείο, λαμβάνεται υπόψιν η προσωπικότητα του κάθε μαθητή, η βαρύτητα της πάθησης και η κάθε μια προσέγγιση είναι διαφορετική. Η βοήθεια που δίνεται είναι ατομική».

Όπως δήλωσε η κα Βιοπούλου σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν στις θέσεις τους από την αρχή της χρονιάς. Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές,Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί λειτουργοί κ.α. στο πλευρό των παιδιών, σε μια δύσκολη χρονιά λόγω Covid. Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά της στους γονείς της: «Να μην απογοητεύονται» σημειώνοντας με διάθεση προσφοράς και στήριξης: « Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και θέλουμε να προσφέρουμε με την καρδιά μας».
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος