Κομοτηνή: Μήνυμα Ειρήνης από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού

Array

Έβαλαν θεμέλια για την Ειρήνη. Μαθητές και δάσκαλοι στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, πραγματοποίησαν τη δική τους δράση, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης σχηματίζοντας με τα σώματα τους το σήμα της ειρήνης στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Μια όμορφη εκδήλωση από τις πολλές που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας. Το φετινό θέμα του εορτασμού της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης ήταν «Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης: Βάζοντας θεμέλια για την Ειρήνη».

Στη «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα έθνη και τους λαούς, πήραν μέρος με ξεχωριστό κέφι οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Άκουσαν από τους δασκάλους τους να τους λένε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981, για να συμπίπτει με την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Και ότι είκοσι χρόνια μετά αποφασίστηκε να γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Μια συννεφιασμένη, φθινοπωρινή για την Κομοτηνή ημέρα, που, ωστόσο, δεν πτόησε σε τίποτα τους κεφάτους μαθητές. Ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες των δασκάλων τους και σχημάτισαν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!
Φώτο: Το σήμα της Ειρήνης από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος