Κομοτηνή: Μικροί ευρωπαίοι ερευνητές από τέσσερις χώρες στο μουσικό σχολείο

Μικροί Ευρωπαίοι ερευνητές. Δεκαεννέα μαθητές και μαθήτριες συνοδεία οκτώ καθηγητών τους από τη Φιλανδία, την Τσεχία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κομοτηνή. Μια Κομοτηνή- μια αγκαλιά, που άνοιξε στο Μουσικό Σχολείο και τους υποδέχθηκε με τον πιο φιλόξενο τρόπο. Στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ υλοποιούν το δικό τους σχέδιο που έχει τίτλο: Sustainable Development: possible solutions στο οποίο πραγματοποιούνται δράσεις σχετικές με την βιώσιμη ανάπτυξη.

Κομοτηνή: Μικροί ευρωπαίοι ερευνητές από τέσσερις χώρες στο μουσικό σχολείοΚάπως έτσι από την Οστράβα της Τσεχίας, μια πόλη με βαριά βιομηχανία και έντονα επίπεδα ρύπανσης και από την Φιλανδία, μια χώρα πρωτοπόρα στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας βρίσκεται ένας κοινός τόπος, η Κομοτηνή που υποδέχεται και τους εκπροσώπους των άλλων χωρών με τις ίδιες περιβαλλοντικές αγωνίες αναζητώντας κοινό βηματισμό.

«Το ιδιαίτερο αυτού του προγράμματος είναι ότι τα παιδιά φιλοξενούν παιδιά από άλλες χώρες», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνή ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Φωτιάδης και σημείωσε: «Έρχονται έτσι σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους, σκέψεις και διαφορετικές κουλτούρες. Έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα αγγλικά τους και να μαθαίνουν να αποδέχονται το διαφορετικό. Όπως επίσης να έρχονται κοντά στο περιβάλλον μέσα από τέτοιες δραστηριότητες».

Κομοτηνή: Μικροί ευρωπαίοι ερευνητές από τέσσερις χώρες στο μουσικό σχολείοΜια εβδομάδα ο χρόνος παραμονής τους, θα είναι εβδομάδα αναζήτησης και έρευνας, αλλά και γνωριμίας με τον τόπο, με τον άλλον. «Θα κάνουμε πειράματα, αφού πάρουμε δείγματα νερού από τη λίμνη Βιστωνίδα. Θα αναζητήσουμε απαντήσεις για τα ερωτήματα μόλυνσης, τα νιτρικά, τα φωσφορικά , ό,τι από τη χρήση των λιπασμάτων στις αγροτικές καλλιέργειες καταλήγει στη λίμνη», δήλωσε ο κος Φωτιάδης.

«Πρόκειται» όπως είπε «για απλά πειράματα χημείας, τα οποία μπορούν να εντάξουν στο πρόγραμμα. Θα μπορούσαν να ενταχθούν και σε επίπεδο σχολείου, αλλά πάντα απαιτείται η εξεύρεση χρημάτων και χρόνου. Η χημεία είναι ένα υποβαθμισμένο μάθημα δυστυχώς» ανέφερε σημειώνοντας ότι με τη δράση αυτή αναδεικνύουν και τις εφαρμογές της χημείας, που μπορούν να μελετήσουν  στο περιβάλλον. Χθες νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ζεστή εκδήλωση υποδοχής των Ευρωπαίων επισκεπτών  από τη διευθύντρια του σχολείου, την κα Μαρία Κεφαλίδου και τους συνεργάτες της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος