Κομοτηνή: Μικρό το ποσοστό των εθελοντών στη χώρα μας

Ζητούμενο η κοινωνική ευθύνη, η κοινωνική αλληλεγγύη και η χαρά της προσφοράς για την ελληνική κοινωνία; Ναι, αν λάβει κανείς υπ όψιν τις “χαμηλές πτήσεις” των Ελλήνων εθελοντών στην έρευνα της Eurostat απαντά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων που εδρεύει στην Κομοτηνή, Γιώργος Δημητριάδης εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το μικρό ποσοστό των εθελοντών στη χώρα μας, μόλις στο 1,2%.

Παίρνοντας αφορμή από την τελευταία δημοσίευση της έρευνας ερμηνεύει αυτή τη συμπεριφορά ως μια «παράπλευρη απώλεια» της πολιτικής της Κυβέρνησης, «που», όπως είπε, «δεν τους δίνει το ερέθισμα με τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχει λάβει».

Σύμφωνα με τον κο Δημητριάδη η νέα γενιά έχει την ανάγκη να εκφράζεται από κάποιον για να μπορέσει κι εκείνη να δραστηριοποιηθεί και να εκφραστεί με τη σειρά της. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μερίδιο ευθύνης στην προσπάθεια παρακίνησης των νέων προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα ως παράδειγμα αδιαφορίας της πολιτείας ανέφερε την ομόφωνη πρόταση προσφορά του Συλλόγου 500 μελών επιστημόνων στον eΕΦΚΑ, προσφορά που μέχρι στιγμής έμεινε «αναπάντητη». «Γνωστοποιήσαμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε με εθελοντική εργασία κι όμως δεν λάβαμε καν απάντηση» τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου υπενθυμίζοντας ότι ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός, δεν μπορεί δηλαδή να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος