Κομοτηνή: Μικρές μαθήτριες, μεγάλα συγγραφικά ταλέντα

Διαβάζουν τα έργα Ζωρζ Σαρή, Πηνελόπη Δέλτα, Άλκη Ζέη κάνουν παρέα, πηγαίνουν στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και γράφουν εμψυχώνοντας πάντα η μία την άλλη. Γράφουν και οι δύο τόσο ωραία που τα βραβεία και οι διακρίσεις που πέτυχαν δεν ξάφνιασαν κανέναν!

Τα αποτελέσματα του 17ου Παγκόσμιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.) για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και για τη συμπλήρωση 40 χρόνων πολιτιστικής δράσης της Ένωσης, στον Βορειοελλαδικό, κυρίως, χώρο έφεραν πολλά χαμόγελα στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν τρεις μαθήτριες και συγκεκριμένα: στην κατηγορία ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο Βραβείο διηγήματος: Ανευλαβή Ευσταθία, 3ο Βραβείο διηγήματος: Λουρμπάκη Κωνσταντίνα. Στην κατηγορία: ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ η Μαρία Στυλιανή Τερζίδη.

Κομοτηνή: Μικρές μαθήτριες, μεγάλα συγγραφικά ταλένταΣήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-6-2021) φιλοξενήθηκαν ζωντανά οι μαθήτριες Έφη Ανευλαβή και Κωνσταντίνα Λουρμπάκη και η καθηγήτρια τους Ευθυμούλα Παπαδοπούλου, μιλώντας για το διαγωνισμό, τη συμμετοχή τους, αλλά και τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο. «Πετύχαμε το τρία στα τρία» δήλωσε ιδιαιτέρως χαρούμενη και περήφανη η φιλόλογος κα Ευθυμούλα Παπαδοπούλου μιλώντας για τη διάκριση των μαθητριών της. «Όλη αυτή η πετυχημένη πορεία είχε ως κατάληξη το βραβείο σε αυτόν τον διαγωνισμό» σημείωσε και πρόσθεσε πως τα κορίτσια  εργάζονται σκληρά και παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της Πανδημίας δεν έχασαν καθόλου το δυναμισμό τους και τη διάθεση για δουλειά. “Εκτός από τους βαθμούς που βάζουμε εμείς καλό είναι να υπάρχει και κάτι πιο πάνω από εμάς. Καλό είναι να υπάρχουν και αυτού του είδους οι διακρίσεις».

Ακούστε εδώ:

Κομοτηνή: Μικρές μαθήτριες, μεγάλα συγγραφικά ταλέντα«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη με αυτό που πέτυχα, χαρούμενη και περήφανη. Δεν το έκανα για την επιτυχία, αλλά για τη συμμετοχή. Μου αρέσει να συμμετέχω σε τέτοιους διαγωνισμούς. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, μου αρέσει πάρα πολύ η Λογοτεχνία και να διαβάζω και να γράφω και νομίζω ότι ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Κάθε συμμετοχή έχει κάτι να δώσει.» δήλωσε η Κωνσταντίνα Λουρμπάκη. Με το διήγημα της μίλησε για την ελευθερία της σκέψης , του λόγου, της μετακίνησης, της ανεξαρτησίας, την ελευθερία ενός Έθνους.

Ακούστε εδώ:

Κομοτηνή: Μικρές μαθήτριες, μεγάλα συγγραφικά ταλέντα«Ήταν μια πρόκληση για μένα ήθελα να συμμετέχω. Ενθουσιάστηκα όταν έμαθα για το αποτέλεσμα και τη διάκριση. Χάρηκα γιατί μέσα από το διήγημα μου δίνω και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν.» δήλωσε η Κωνσταντίνα Λουρμπάκη και πρόσθεσε «Μίλησα για την Επανάσταση στην Κάσο, δεν είναι μια γνωστή Επανάσταση, ήταν τραγικά τα γεγονότα.» «Η Ελληνική Επανάσταση συγκινούσε συγκινεί και θα συνεχίσει να συγκινεί τον κόσμο, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι κάτι που πάντα θα εμπνέει.» σημείωσε η Έφη Ανευλαβή

Ακούστε εδώ:

Παρά τις δύσκολες μέρες και συνθήκες που περάσανε, την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση δεν χάθηκε η ενέργεια της Τάξης και το αποτέλεσμα ήταν οι εργασίες των παιδιών. Καταθέτουν εξαιρετικές δουλειές όλη τη διάρκεια της χρονιάς , έχουν ταλέντο και έχουμε να περιμένουμε από τα κορίτσια.” κατέληξε η κα Παπαδοπούλου δικαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που γίνεται στο δημόσιο σχολείο.
Συνέντευξη -κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος