Κομοτηνή: Μια δεύτερη ευκαιρία στη Γνώση

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής και ο διευθυντής, ο κος Ηλίας Βλάχος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη που δείχνουν και φέτος όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη δεύτερη ευκαιρία, που δίνει το σχολείο. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ήδη μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 27 αιτήσεις και εκτιμάται ότι ο αριθμός εγγραφής νέων μαθητών θα αυξηθεί. Έτσι, καθημερινά από τις 10:00 έως τη 13:00 και από τις 17:00 έως τις 19:30 μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ΣΔΕ Κομοτηνής.

Κομοτηνή:  Μια δεύτερη ευκαιρία στη Γνώση
Ο κος Ηλίας Βλάχος

«Το ΣΔΕ Κομοτηνής απευθύνεται σε ενήλικες μαθητές, 18 ετών και πάνω» δηλώνει ο κος Βλάχος και εξηγεί « Σε ανθρώπους που έχουν τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και σε ανθρώπους που έχουν τελειώσει την 1η και την 2η Γυμνασίου. Μπορούμε πάλι να τους εντάξουμε στην εκπαίδευση και με το απολυτήριο των αντίστοιχων τάξεων Γυμνασίου να έρθουν και να ξεκινήσουν από την αρχή για να πάρουν οι συμπολίτες μας αυτοί ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου.» Ήδη φέτος 36 ήταν οι απόφοιτοι του ΣΔΕ Κομοτηνής, 24 εκ των οποίων εγράφησαν στο Εσπερινό ΓΕΛ και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

«Έρχονται να εγγραφούν άνθρωποι συνειδητοποιημένοι. Ξέρουν πού έρχονται , τι έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια και καταλαβαίνουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε. Μπορεί να μην έχουμε εξετάσεις και βιβλία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται δουλειά. Ακολουθούμε ακριβώς το πρόγραμμα του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έρχονται είναι με εμπειρία, γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και να κάνουν το μάθημα σε ενήλικες και οι ενήλικες ακολουθούν ακριβώς αυτά τα οποία πρέπει να κάνουν, να πάρουν τις γνώσεις εκείνες που θα τους βοηθήσουν στην εργασία που θα επιλέξουν ή στους διαγωνισμούς. Τους δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν και να επανενταχθούν στην Ελληνική πραγματικότητα.»
Όπως τονίζει ο κος Βλάχος έχει γίνει κατανοητό ότι η εκπαίδευση δεν σταματά στην ηλικία των 17 και 18 ετών. «Κακώς έχει επικρατήσει στην Ελλάδα ότι θα πρέπει να τα κάνουμε όλα γρήγορα και ότι θα πρέπει να τελειώσουμε και νωρίς. Η διαβίου μάθηση ή η εκπαίδευση ενηλίκων αφορά όλο τον κόσμο και όλες τις ηλικίες.» δηλώνει και σημειώνει «Ήμαστε ανοιχτοί σε ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν την αρχή ή να μάθουν καινούργια πράγματα.» Προτρέποντας: «Να το τολμήσουν γιατί όλοι μας συνεχώς μαθαίνουμε. Το σχολείο είναι ανοιχτό , δεν κάνει διακρίσεις, δεν κοιτάζει τι ήταν τι είναι. Θέλουμε να βοηθήσουμε να πάρουν το απολυτήριο γυμνασίου κι από εκεί και πέρα να φτιάξουν και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Είμαστε εκεί τους περιμένουμε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους.»
Φώτο: Ηλίας Βλάχος, διευθυντής ΣΔΕ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος