Κομοτηνή: Μετ’ εμποδίων η προμήθεια νέων προϊόντων στην αγορά λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή

Καθυστερήσεις στην παραγωγή νέων προϊόντων στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης , άρα και μεγάλες καθυστερήσεις στις παραλαβές αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Κομοτηνής. Όπως σημειώνουν στο χώρο τους παρατηρείται μια δυστοκία ιδιαίτερα μεγάλη τον τελευταίο καιρό που σχετίζεται με την προμήθεια των προϊόντων.

Από την μια μετ εμποδίων παραγωγή, από την άλλη προμήθεια μόνο με την καταβολή χρημάτων. Η αγορά, όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr επαγγελματίες του χώρου έχει να λειτουργήσει κανονικά τα τελευταία 13 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της υγειονομικής κρίσης και τώρα της ενεργειακής. «Ο λόγος πια δεν μετράει και η όποια συναλλαγή συνοδεύεται με την καταβολή χρημάτων» δηλώνουν για τους προμηθευτές τους. Όπως τονίζουν η μείωση της κίνησης, η μείωση της κατανάλωσης, η μείωση του τζίρου εμποδίζει εκ των πραγμάτων πολλούς από τους εμπόρους της περιοχής, άνθρωποι με μακρά παράδοση στο χώρο, να είναι συνεπείς στις ημερομηνίες που ορίζονται για την αποπληρωμή των προϊόντων τους.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία οι ασχολούμενοι στο χώρο συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη διαρροή, αυτή του καταναλωτικού τους κοινού για αγορές στις γειτονικές χώρες , Τουρκία, Βουλγαρία, αναζητώντας φθηνότερες λύσεις. «Η διαρροή χρημάτων είναι μεγάλη, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα όταν τα σύνορα ήταν κλειστά, λόγω της πανδημίας, τότε είδαμε τις πωλήσεις να αυξάνονται» δηλώνουν στο www.ertnews.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων ένδυσης – υπόδησης της Κομοτηνής και προσθέτουν «τώρα που επισκέπτονται ελεύθερα τις γειτονικές χώρες, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, κάνουν τις αγορές τους εκεί».

Σε μια προσπάθεια προσέγγισης νέων, αλλά και παλιών φοιτητών σε ισχύ θα είναι και φέτος το Πρόγραμμα: «Σπουδάζω-Αγοράζω», η συμφωνία μεταξύ των Πρυτανικών Αρχών και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής που εξασφαλίζει έκπτωση στην αγορά ενός προϊόντος μόνο με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου για τους Φοιτητές του ΔΠΘ σε μια προσπάθεια προσέλκυσης του φοιτητικού κοινού στα καταστήματα της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος