Κομοτηνή: Μειωμένες οι αγορές στα πρατήρια άρτου της γειτονιάς

Το δικό τους αγώνα δίνουν τα μικρά πρατήρια άρτου για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη με τα μεγάλα super market , αλλά και με την ακρίβεια που αλλάζει συνήθειες των πελατών τους.

« Πολλά άλλαξαν σε σχέση με τη λειτουργία τους στο παρελθόν και άλλα εξακολουθούν να παραμένουν ίδια.» παρατηρούν. « Όπως;» ρωτήσαμε νέα γυναίκα,σύζυγο, μητέρα και νοικοκυρά, εργαζόμενη οκτώ ώρες κάθε μέρα τα δέκα τελευταία χρόνια σε ένα τέτοιο χώρο: «Η καλημέρα, η επικοινωνία με τον κόσμο, γνωρίζουμε την πελατεία μας, ξέρουμε τις συνήθειες τους και τις προτιμήσεις τους » απάντησε.
Τη συναντήσαμε σε ένα μικρό πρατήριο της Κομοτηνής. «Έχει μειωθεί η κίνηση» δήλωσε στο www.ertnews.gr και συνέχισε «ο κόσμος διαμαρτύρεται για τις τιμές. Μείωσε τις επισκέψεις, μείωσε και τις ποσότητες που αγοράζει, θέλει να προμηθεύεται ό,τι βρίσκει πιο φθηνά από τα super market».
Στις 06:30 το πρωί την βρήκαμε στο πόστο της από ώρα πριν. Οι οικογενειάρχες και τα μεγάλα ηλικίας άτομα οι πελάτες της. «Οι αγορές περιορίζονται στα απαραίτητα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «Ό,τι μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του ,το παρασκευάζει σπίτι του, έτσι και η κατανάλωση και ο τζίρος μας είναι πεσμένος».
Η μείωση της κίνησης φέρει αύξηση της ανησυχίας στους εργαζόμενους. «Σίγουρα υπάρχει αγωνία» παραδέχεται και σημειώνει: «Υπάρχει αγωνία για τον εργασιακό μας μέλλον. Έχω οικογένεια, εξαρτώμαι από τη δουλειά, αν πάει κάτι στραβά, πρώτους εμάς τους εργαζόμενους θα αναγκαστούν να απομακρύνουν» σημείωσε.
Δέκα χρόνια πίσω από το πάγκο σε ένα πρατήριο άρτου είδε τις συνήθειες να αλλάζουν, είδη άρτο-ποιημάτων να διαφέρουν , καινούργιες υπηρεσίες να προστίθενται, την καλημέρα όμως και το χαμόγελο προς τους πελάτες να παραμένει σταθερή. Μαζί κάθε πρωί και για οκτώ ώρες, ιδιοκτήτες, εργαζόμενοι και πελάτες που «μας ξέρουν και τους ξέρουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος