Κομοτηνή: Μεγάλος Δήμος, μεγάλα προβλήματα

Array

Τελευταίος σταθμός της σημερινής επίσκεψης στη Ροδόπη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά θα είναι τα Αρριανά. Μια επίσκεψη στον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο του Νομού και το δεύτερο σε πληθυσμό έχει ξεχωριστή πάντα σημασία, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκεί, στις 25-11-2016. Ένας δήμος που αποτελείται από 57 οικισμούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ορεινοί και ημιορεινοί με δύσβατο οδικό δίκτυο, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των οικισμών, απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και πολλά καθημερινά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ιδιαίτερα για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής, που αποτελεί και την κύρια απασχόληση των κατοίκων.

Ποια τα ζητήματα που θέτει η δημοτική αρχή

Τα ζητήματα που θέτει πάντα ο δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν έχουν να κάνουν με την στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την παραχώρηση μηχανημάτων έργων, αλλά και τον επανακαθορισμό των οικισμών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, ώστε να ενταχθούν όλοι οι οικισμοί και να μπορούν να παίρνουν όλοι την ετήσια εισοδηματική ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση και όχι όπως ισχύει μέχρι σήμερα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία .Όπως και το θέμα της δημιουργίας Πολυδύναμου ιατρείου στο Δήμο με ιατρούς βασικών ειδικοτήτων επτά ημέρες την εβδομάδα, όλο το 24ωρο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε όλη την έκταση του Δήμου.

Διαχρονικό αίτημα η απρόσκοπτη πρόσβαση των τηλεοπτικών καναλιών

Το θέμα της πρόσβασης στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια είναι μεγάλο ζήτημα για τους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου. Η απόφαση επιδότησης για έναν χρόνο εγκατάστασης δορυφορικού δέκτη και αποκωδικοποιητή στις προβληματικές περιοχές γίνεται ευχάριστα αποδεκτή από τους κατοίκους του δήμου, καθώς ήταν πάντοτε αίτημα τους να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα ελληνικά κανάλια. Την στιγμή που τουρκικά κανάλια εκπέμπουν ανεμπόδιστα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος