Κομοτηνή: Με το σύνολο των εκπαιδευτικών και με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αποχαιρετά το 2022 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δώδεκα νεοπροσληφθέντες και νεοπροσληφθείσες εκπαιδευτικοί εκ των οποίων δέκα ωρομίσθιοι και δύο σύμβουλοι ψυχολογίας και σταδιοδρομίας, ενισχύουν τη διδασκαλία των εκατό μαθητών και μαθητριών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής.

Όπως τόνισε στο ertnews.gr ο διευθυντής του σχολείου, Ηλίας Βλάχος, εκκρεμεί η έλευση ακόμη δύο (2), στους τομείς Περιβάλλοντος και Φυσικών Επιστημών, πρόκειται για πεντάωρα εβδομαδιαίως μαθήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η παρακολούθηση των μαθημάτων από την πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών είναι καθημερινή. “Συνολικά ογδόντα άτομα, λόγω των ιώσεων απουσιάζουν οι υπόλοιποι, είναι κάθε μέρα στις τάξεις με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι 71 ετών”, είπε.

Όσον αφορά στην αδυναμία χρήσης της ελληνικής γλώσσας πάντοτε, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, παρουσιάζονται αυτού του είδους οι ελλείψεις, ωστόσο, τα κενά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες τα καλύπτουν παρακολουθώντας τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας διάρκειας εννέα ωρών εβδομαδιαίως. «Σε κάθε τμήμα έχουμε τουλάχιστον δεκατέσσερα (14) άτομα», ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.

Προσωρινή λήξη των προσπαθειών θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα με το μαθητικό δυναμικό, νέοι, γυναίκες με δικές τους οικογένειες και επαγγελματίες ή ήδη συνταξιούχους να απολαμβάνουν την εορταστική περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος