Κομοτηνή: Με την έναρξη κέρδισε το χειροκρότημα το 8ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης

Επτακόσιοι σπουδαστές, 120 καθηγητές, δεκάδες διακεκριμένοι μουσικοί, ένας ιδιαίτερα μουσικά προικισμένος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Δημήτρης Σβυντρίδης και χιλιάδες θεατές που αγκάλιασαν τις επτά προηγούμενες προσπάθειες. Αυτή είναι παρουσία του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, που από εχθές το βράδυ πέρασε στην 8η του προσπάθεια κερδίζοντας με το καλημέρα το χειροκρότημα.

Κομοτηνή: Με την έναρξη κέρδισε το χειροκρότημα το 8ο φεστιβάλ κιθάρας ΘράκηςΜε τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου με την εμφάνιση των Μουσικών Κιθαριστικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Κομοτηνή: Με την έναρξη κέρδισε το χειροκρότημα το 8ο φεστιβάλ κιθάρας ΘράκηςΩς «ιδιαίτερη χαρά» χαρακτήρισε την παρουσία της Ορχήστρας στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, η κα Νατάσα Λιβεριάδου ευχαριστώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης για την παρουσία της Ορχήστρας και την Περιφέρεια για την τριήμερη παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δημήτρης Σβυντρίδης παρουσίασε το έργο του με τίτλο “Moon” για κιθάρα και έγχορδα που άνοιξε και το Φεστιβάλ καταχειροκροτούμενος από το κοινό. Σύμφωνα με τον ίδιο το ιδιαίτερο του φετινού Φεστιβάλ είναι η παρουσία του Νίκου Ξανθούλη με την Αρχαία Ελληνική Λύρα, που ο ήχος της για πρώτη φορά όπως είπε θα ακουστεί στο Μέγαρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος