Κομοτηνή: Με τα ενοίκια στα ύψη εξ ανάγκης η συμβίωση νέων και γονέων λένε Ροδοπίτες

Η «εξ ανάγκης συμβίωση νέων και γονέων» είναι γι αυτούς καθημερινή συνήθεια. Η προσδοκία της προσιτής στέγης μεγάλη, ομοίως και το αίτημα της μεγαλύτερης μέριμνας για τα νέα ζευγάρια, εκείνα που αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο βήμα της συμβίωσης, είτε πρόκειται για ετερόφυλα, είτε για ομοφυλόφιλα.

Συναντήσαμε νέους και νέες, που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους και σταθήκαμε να καταγράψουμε τις ανάγκες που έχουν ζώντας σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπως η Κομοτηνή: στέγη, εργασία, προοπτικές μετεκπαίδευσης.
Μιλώντας σήμερα 10-12-2022 στο www.ertnews.gr στέκονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και ζητούν μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την έρευνα. Όπως λένε στον εργασιακό χώρο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι δυσκολίες που ξεπροβάλλουν πολλές. Εμπόδια που καλούνται να υπερπηδήσουν τόσο στην αναζήτηση, λόγω των λιγοστών θέσεων, όσο και στο «στέριωμα» σε έναν χώρο δουλειάς, λόγω της τοξικότητας, που όπως υποστηρίζουν, «στην εποχή μας κυριαρχεί».
«Είναι όλα θέμα ψυχολογίας και καλής οικονομικής κατάστασης, όταν αυτά απουσιάζουν, τότε σίγουρα τα βήματα γίνονται πιο δύσκολα » δήλωσαν, στο ξεκίνημα της ζωής τους, νέοι στα 20, στα 24, στα 26 τους χρόνια.

Μίλησαν για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, όπως για το θέμα της στέγης ότι: «Είναι αναγκαστική η συμβίωση, όταν ο μισθός είναι 600 ευρώ και το ενοίκιο 350».
Οι απόφοιτοι πανεπιστημίου, οι μεταπτυχιακοί, οι ερευνητές, στο ξεκίνημα της καριέρας τους, ζητούν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία για την έρευνα, την αναζήτηση, τη δημιουργία υποστηρίζοντας ότι “υπάρχουν πολλοί νέοι που νιώθουν αποκλεισμένοι”. Όπως σημείωσαν: «Δεν υπάρχει μέριμνα για τους νέους ανθρώπους » προσθέτοντας: «και όταν υπάρχει κάτι, τότε λείπει η ενημέρωση με αποτέλεσμα να μην φτάνουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους οι πληροφορίες για τις δυνατότητες που έχουν».

Στην Κομοτηνή, είκοσι μέρες πριν αποχαιρετήσουν το 2022, νέοι και νέες Ροδοπίτες δεν κρύβουν την ελπίδα τους ότι κάτι καλύτερο θα ξεπροβάλλει τη νέα χρονιά, ούτε, όμως, και τα προβλήματα σε μια πόλη, σε έναν τόπο, που, όπως λένε, «με τα ενοίκια στα ύψη εξακολουθούν εξ ανάγκης η συμβίωση νέων και γονέων να παρατείνεται» μαζί και η προσωρινή εργασία “για λίγο μέχρι να βρω κάτι καλύτερο”…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος