Κομοτηνή: Πενήντα μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητροπόλεως

Πενήντα (50) μαθητές και μαθήτριες στην πλειοψηφία τους των τριών (3) τάξεων του Λυκείου επωφελούνται φέτος από τη λειτουργία του Κοινωνικού φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κομοτηνής.

Όταν Ναός και στασίδια του Ευαγγελισμού είναι άδεια, τότε παίρνει τη σειρά και τον Λόγο ο εθελοντής εκπαιδευτικός. Στέκεται όχι απέναντι στην έδρα, αλλά στο πλευρό των μαθητών που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας και λόγω των πενιχρών οικονομικών των γονιών τους δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν κάπου αλλού και διευκολύνει την κατανόηση της σχολικής ύλης.

Όπως ανέφεραν σήμερα (4-11-2022) μιλώντας στο www.ertnews.gr οι υπεύθυνοι της Μητροπόλεως η για δέκατη πέμπτη (15η ) χρονιά λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου επιβεβαιώνει και τις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων οικογενειών της Κομοτηνής για συνεχή στήριξη.

Στο πλευρό των μαθητών και των μαθητριών βρίσκονται εθελοντικά και τους/τις στηρίζουν με τη διδασκαλία τους δώδεκα (12) εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και εν ενεργεία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 3ης Λυκείου, στον δρόμο για τις Πανελλαδικές, ξεκίνησαν τα μαθήματά τους στα τέλη Αυγούστου, και αυτοί της 2ης και 1ης Τάξης στις 15 Σεπτεμβρίου. Με τέσσερις (4) μαθητές λειτουργεί και τμήμα για τους μαθητές της 3ης Γυμνασίου.

Το ιδιαίτερο που φανερώνει αλληλεγγύη και συντροφεύει και τη φετινή προσπάθεια είναι η εκπαιδευτική συνδρομή καθηγητών που πριν μερικά χρόνια ήταν και οι ίδιοι μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

«Οι ανάγκες πάντα υπάρχουν και μεγαλώνουν» σχολιάζουν οι υποστηρικτές της προσπάθειας και στέκονται με προβληματισμό στην έλλειψη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την στήριξη των παιδιών και την κάλυψη των αναγκών τους, σημειώνοντας πως αυξάνονται περιστατικά και συμπεριφορές που μαρτυρούν αδιαφορία στο σύνολο της κοινωνίας με τους ίδιους τους γονείς να αποδέχονται μοιραία, άβουλα το χαμήλωμα του πήχη των προσπαθειών τους μαζί και των προσδοκιών τούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος