Κομοτηνή: Μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου σε διάλογο με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ζωγράφισαν εμπνεόμενοι από την Ευρώπη. Έγραψαν γι’ αυτή. Μίλησαν καταθέτοντας σκέψεις και προβληματισμούς, γνωστοποιώντας όνειρα και σχέδια. Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής. Και χθες είχαν την ευκαιρία να «ανακρίνουν» τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κο Δημήτρη Παπαδημούλη.

Κομοτηνή: Μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου σε διάλογο με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΣτην ίδια διαδικτυακή συνάντηση πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες της αν.Μ.Θ., που συμμετέχουν στο πρόγραμμα « Σχολεία -Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ένα πρόγραμμα που όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής η υποδιευθύντρια του Σχολείου, η κα Λένα Χατζή «εξασφαλίζει» την γνωριμία των μαθητών με την ΕΕ, τον τρόπο λειτουργίας της, την αξία του ευρωπαϊκού κοινοβουλευτισμού.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (19-5-2022) σημείωσε ότι στη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν σχολεία από όλη την αν.Μ.Θ. δύο από τον Έβρο και από ένα από Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. «Οι συναδέλφισσες Κατερίνα Χουβαρδά και Αρτεμισία Αρχοντογιώργη υλοποίησαν το πρόγραμμα με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους με ζήλο κι ενδιαφέρον, με πολλές δράσεις για τα δικαιώματα, τη δημοκρατία, την ανεργία, στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Από την πλευρά του ο κος Παπαδημούλης μίλησε στα παιδιά για τις αξίες της ΕΕ ,έθεσαν από κοινού ερωτήματα και πήραν απαντήσεις. Ο μαθητής Μεχμέτ Εμίρ, που συμμετέχει στο ΔΣ Νέων του Δήμου Κομοτηνής και είναι ο έφηβος Βουλευτής από το Νομό Ροδόπης ρώτησε τον κο Παπαδημούλη για το έτος Νεολαίας στην Ευρώπη, για τις δράσεις που ανέλαβε και θα υλοποιήσει τη ΕΕ, για την ανεργία, τις ευκαιρίες, το μέλλον…
Ένας διάλογος με τον Ευρωπαίο Έλληνα πολιτικό, ένα ακόμη “βήμα” ενός πολύ δραστήριου και εξωστρεφούς σχολείου της Κομοτηνής, που μόνο φέτος, έχει να επιδείξει δεκάδες συμμετοχές σε δράσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος